W numerze:
2. Wpływ temperatury w końcowym okresie odchowu oraz pochodzenia
kurcząt brojlerów na jakość tuszki mięsa
Ewa Gornowicz, Lidia Lewko
6. Zastosowanie metody TGJ200 do oceny parametrów funkcjonalnych
środowiska i dobrostanu w stadach kur niosek
(Tiergerchtsheitsindex TGJ 200), cz. I
Henryk Maciołek, Magda Wamil, Jakub Wilk
11. Popyt na mięso drobiowe w 2006 roku i jego uwarunkowania
Krystyna Świetlik
18. Metody i programy prowadzące do uzyskania dobrych wyników
produkcyjnych mięsnych stad hodowlanych cz. VI
Alina Rachwał
22. Zarządzanie bezpieczeństwem żywności w oparciu o standard
ISO 22000. Odniesienie do łańcucha produkcji drobiarskiej
Jacek Kijowski
30. Żywieniowe metody poprawy statusu zdrowotnego drobiu cz. II
Krzysztof Lipiński
34. Zasady wytwarzania pasz leczniczych
Ryszard Stulich
39. Możliwość wzbogacania mięśni piersiowych kurcząt brojlerów
w witaminę E
Jerzy Koreleski, Sylwester Świątkiewicz
42. Ponownie przyjrzyjmy się wartości witamin cz. II
Lee R. McDowell
46. Prognozy dotyczące produkcji i konsumpcji mięsa kurczęcego
na świecie
Krystyna Ewa Gawęcka
49. Elementy raportu o wpływie na środowisko
Tadeusz Waligóra, Joanna Sobczak
52. Rozwój zarodkowy bażanta łownego (Phasianus colchicus L.)
Sebastian Nowaczewski, Helena Kontecka
57. Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące
sektora jaj i drobiu
Elżbieta Anders
60. XIX Międzynarodowe Sympozjum Polskiego Oddziału Światowego
Stowarzyszenia Wiedzy Drobiarskiej "Nauka praktyce praktyka
nauce"
62. Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
Barbara Ulatowska
64. Morza szum ptaków śpiew, złota plaża pośród drzew...
Seminarium DSM Nutritional Products
6410284
1