W numerze:
2. Problem stresu w drobiarstwie, cz. III - Alina Rachwał
6. Identyfikacja jaj kurzych spożywczych w systemie bezpieczeństwa i higieny żywności - Elżbieta Anders
8. Produkcja i ceny drobiu w 2008 roku - Krystyna Świetlik
12. Selacid(r) Green Growth jest i Waszym wyborem - Andrzej Wróbel
17. Uszkodzenia jaj i znoszenie ich poza gniazdami problemem
podłogowych systemów chowu - Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra
20. Ptaki ozdobne atrakcją agroturystyczną, cz. I - Sebastian Nowaczewski
24. Allivet siła czosnku dla drobiu - Krystian Korzewski
26. Rola żywienia w profilaktyce salmonelloz u drobiu, cz. I - Krzysztof Lipiński
29. To tylko zwykła woda... - Andrzej Konarkowski
32. Piknik BroMargo w Budzyniu
34. Choroby układu oddechowego u drobiu, cz. I - Wojciech Kozdruń
38. Białe czy brązowe? - Stanisław Wężyk
41. SOMMER(r) artykuł promocyjny
42. Rozważania nad nowym prawem paszowym - Stanisław Wężyk
46. XIII Sympozjum Drobiarskie Zakopane
48. Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz - Barbara Ulatowska
54. Listy od Czytelników
56. Koło zamachowe Wipaszu
7057580
1