W numerze:
2. Czasowe i geograficzne aspekty a dynamika rozwoju światowej produkcji mięsa drobiowego w latach 1970-2006 i do 2016 roku - Stanisław Wężyk
8. Tajemnice kurzej czerni - Monika Łukasiewicz
12. Zielononóżka kuropatwiana w ekologicznym gospodarstwie - Józefa Krawczyk
16. Ochrona zasobów genetycznych drobiu - Anna Wolc, John Woolliams, Tomasz Szwaczkowski
19. Przyczyny zewnętrzne i wewnętrzne kryzysu w firmie - Ryszard Stulich
22. Determinacja płci u ptaków - Andrzej Sechman, Janusz Rząsa
26. Perlice ptaki uatrakcyjniające gospodarstwa agroturystyczne - Konstanty Romaniuk
28. XVII Sympozjum Drobiarskie HUBBARD POLSKA
30. OSMOZAN nie pozwól im uschnąć! - Honorata Wąsowicz
32. Wychów gąsiąt reprodukcyjnych cz. II - Adam Mazanowski
36. Produkcja drobiu i jaj w Europie Wschodniej jest większa od średniej produkcji na świecie
40. Higiena jaj wylęgowych - Anna Kucharska
44. Konferencja Intervet ScheringPlough Animal Health w Sterdyniu
46. Zakażenia Clostridium perfringens u drobiu - cz. I - Bożena Olczyk, Henryk Maciołek, Joanna Chinalska
52. Cukrowy koktajl dla głodzonych kurcząt - Andrzej Konarkowski
54. XII Sympozjum Drobiarskie
56. Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz - Barbara Ulatowska
58. Spotkanie producentów drobiu z Południowej Polski - LNB POLAND
60. Informacje
9671256
1