Wydawnictwo: Begepo
Rok wydania: 2007
ISSN: 1231 0387
W numerze:
4. Pełne nasiona soi w żywieniu drobiu - Sebastian Kaczmarek, Damian Józefiak, Andrzej Rutkowski 8. Badania nad zastosowaniem zróżnicowanego poziomu oraz formy cynku i manganu w żywieniu kur nieśnych Sylwester Świątkiewicz, Jerzy Koreleski 12. Mikotoksyny i mikotoksykozy - Jan Grajewski 18. Nieprawidłowości technologiczne inkubacji jaj kurzych - Iwona Pijarska 23. Metody i programy prowadzące do uzyskania dobrych wyników produkcyjnych mięsnych stad hodowlanych cz. V - Alina Rachwał 28. Ponownie przyjrzyjmy się wartości witamin cz. I - Lee R. McDowell 33. Żywieniowe metody poprawy statusu zdrowotnego ptaków cz. I - Krzysztof Lipiński 39. Wpływ żywienia na występowanie "rybiego" zapachu jaj - Piotr Łambucki 44. Skuteczna walka z salmonellozą - Anna Kucharska 49. Ochrona zasobów genetycznych zwierząt ważnym zadaniem IZPIB - Józefa Krawczyk 52. Ocena wyrównania kurcząt brojlerów czynniki powodujące zmienność - Claude Toudic 56. Raport o wpływie na środowisko jako jedna z podstaw uzyskania pozwolenia na realizację inwestycji drobiarskich - Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra 60. Wybrane przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i drobiu - Elżbieta Anders 63. Seminarium techniczne firmy ROSSE.P.I. Aviagen 64. Dezynfekcja w drobiarstwie tradycja i nowoczesność - Marek Lipiec 71. Rolnictwo i żywność ekologiczna - Ryszard Stulich 76. Problem mokrej ściółki w stadach indyczych 78. XI Sympozjum Drobiarskie Zakopane 80. Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz - Barbara Ulatowska 82. A może jednak znak orła?- Stanisław Wężyk 84. Aktualności 88. Reasumpcja rynek pasz