W numerze:
2. Co nowego w dobrostanie kur mięsnych? - Małgorzata Gumułka, Ewa Kapkowska
9. Efektywność znakowania jaj w obrocie handlowym - Józefa Krawczyk, Zofia Sokołowicz
12. Wpływ warunków środowiska i czasu przechowywania jaj na rozwój zarodków i jakość wylężonych piskląt, cz. II - Alina Rachwał
16. Wychów gąsiąt reprodukcyjnych cz. I - Adam Mazanowski
20. Ile indyków na jeden m2 powierzchni kurnika? - Andrzej Konarkowski
22. Profilaktyka kokcydiozy i funkcjonalne dodatki żywieniowe nowe dane - Piotr Szeleszczuk
27. Właściwości biologiczno-chemiczne kukurydzy Bt i soi Ht z upraw transgenicznych, stosowanych do produkcji komponentów paszy przeznaczonej dla drobiu, świń i bydła, cz. II - Henryk Maciołek, Dorota Łukomska
32. Polepszenie efektywności smażenia przetworów drobiowych - Tadeusz Grabowski
36. System pojenia a jakość wody dla zwierząt - Urszula Teter
38. Energia słoneczna, pasza, kalcydiol i przemiany w organizmie - źródła aktywnej witaminy D w żywieniu kur - Jerzy Koreleski, Sylwester Świątkiewicz
42. Co należy wiedzieć by prawidłowo wykonać szczepienie na fermie drobiu? cz. I - Anna Kucharska
49. De Heus Sp. z o.o. otworzył w Kurowie Fermę Testową Drobiu
52. Aktualne problemy w produkcji drobiarskiej Polanica Zdrój 2008
54. Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskie dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego - Elżbieta Anders
56. Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz - Barbara Ulatowska
58. Reasumpcja
60. "Centaur" Nauka Praktyce
9136025
1