W numerze:
2. Gęś Biała Kołudzka(r) - pisklęta - norma polska, pokrój
i charakterystyka
Jakub Badowski
6. Znaczenie metod statystyki matematycznej w badaniach
i praktyce drobiarskiej
Roman Bochno
10. Dyrektywa dobrostanowa a jakość jaj spożywczych
Joanna Sobczak, Alicja Nowak
14. Najczęściej występujące pasożytnicze choroby gołębi
Konstanty Romaniuk
18. Metody i programy prowadzące do uzyskania dobrych
wyników produkcyjnych mięsnych stad hodowlanych - cz. IV
Alina Rachwał
23. Wylęgarnia XXI wieku
Anna Kucharska
28. Szczepienia jako mechanizm odporności nabytej
Zdzisław Gliński, Dorota Luft-Deptuła
32. Błędy w managemancie przyczyną wczesnych upadków
piskląt indyczych
Andrzej Konarkowski
36. Campylobacter w produkcji tuszek drobiowych
Tadeusz Grabowski
42. Liderzy branży drobiarskiej i paszowej
Ryszard Stulich
44. Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej
dotyczące sektora jaj i drobiu
Elżbieta Anders
46. Dzikie gołębie w Polsce
Łukasz Ochnik
49. Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
Barbara Ulatowska
52. Rynek
54. Majówka indycza
56. Ogłoszenia