W numerze:
2. Leptyna u ptaków podsumowanie dekady badań - Agnieszka K. Grzegorzewska, Janusz Rząsa
4. Fosfor i fosforany w żywieniu drobiu, cz. I - Agnieszka GajdaJaniak, Dorota Jamroz, Zbigniew Wzorek,
Zygmunt Kowalski
8. Stymulujące oddziaływanie biokomponentów paszy treściwej
na kształtowanie wartości odżywczej, prozdrowotnej
i sensorycznej produktów pochodzenia drobiowego
(mięsa i jaj), cz. I - Henryk Maciołek, Agnieszka Gieszcz
12. Problem stresu w drobiarstwie, cz. I - Alina Rachwał
16. Trendy w hodowli drobiu w najbliższym ćwierćwieczu - Stanisław Wężyk
20. Wpływ czasu tzw. "wstawienia" piskląt do wychowalni
na odchów gęsi - Jakub Badowski
24. Warto zadbać o zdrowie przewodu pokarmowego u indyków, cz. I. Przed wstawieniem piskląt - Andrzej Konarkowski
26. W jaki sposób organizm kurcząt brojlerów wykorzystuje energię, cz. I - G. Lopez i S. Leeson
30. Zioła najcenniejsze jest w środku - Anna Wójcik
34. Za 2.5 roku klatki ale jakie? - Stanisław Wężyk
40. Efektywność zakwaszaczy/konserwantów paszowych w żywieniu
drobiu, cz. I - Sylwester Świątkiewicz, Jerzy Koreleski
44. Narzędzia bioasekuracji - Andrzej Konarkowski
48. Pijawki okresowe pasożyty ptaków pływających - Konstanty Romaniuk
50. Listy od Czytelników
52. Rynek
55. Spotkanie w Kiełpinie
56. Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego - Elżbieta Anders
58. Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz - Barbara Ulatowska
7057542
1