W numerze:
2. Ekonomiczne i społeczne przesłanki do uchylenia zakazu stosowania pasz GMO -
Zenon Zduńczyk, Jan Jankowski
8. Rośliny genetycznie modyfikowane II i III generacji w żywieniu drobiu
Sylwester Świątkiewicz, Jerzy Koreleski
12. Właściwości biologicznochemiczne kukurydzy Bt i soi Ht z upraw transgenicznych, stosowanych do produkcji komponentów paszy przeznaczonej dla drobiu, świń i bydła, cz. I
Henryk Maciołek, Dorota Łukomska
16. Rozwój obszarów wiejskich i rolnictwa do 2020 roku, cz. II
Ryszard Stulich
20. Wpływ warunków środowiska i czasu przechowywania jaj na rozwój zarodków i jakość wylężonych piskląt, cz. I
Alina Rachwał
26. Globalne ocieplenie klimatu a produkcja drobiarska
Stanisław Wężyk
30. MUSCULAN mogą ważyć więcej
Honorata Wąsowicz
32. Unijne wytyczne sporządzania informacji z urzędowej kontroli dobrostanu zwierząt
Elżbieta Anders
34. Probiotyki w żywieniu kur nieśnych
Bartosz Mendlewski, Andrzej Rutkowski
40. Wybrane zagadnienia dotyczące eliminacji pałeczek Salmonella z pasz stosowanych w żywieniu drobiu, cz. II
Krzysztof Kwiatek
48. Aspergiloza
Zdzisław Gliński, Dorota LuftDeptuła
50. Zagrożenia dla produkcji drobiu i jaj po wprowadzeniu zakazu stosowania GMO w paszach Konferencja w Warszawie
52. Fosfor w żywieniu drobiu cz. III
Krzysztof Lipiński
56. Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
Barbara Ulatowska
58. Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego
Elżbieta Anders
60. Informacje ze Świata
9117279
1