W numerze:
2. Mapowanie genomu kaczki - Sebastian Mucha, Tomasz Szwaczkowski
6. Makro i mikroekonomiczne uwarunkowania efektywności produkcji kurcząt brojlerów -Józefa Krawczyk, Zofia Sokołowicz
10. Wpływ jakości młodych kurek na ich wyniki produkcyjne w okresie nieśności -Alina Rachwał
14. Nowe enzymy w żywieniu drobiu -Krzysztof Lipiński
18. Rola beztlenowców z rodzaju Clostridium w patologii drobiu - Karolina KoncickaŚwiderska, Bartłomiej Tykałowski, Tomasz Stenzel, Andrzej Koncicki
22. Wszoły pasożyty drobiu - Jan Boczek
26. Wartość paszowa ziarna kukurydzy oraz produktów ubocznych jego przerobu w żywieniu drobiu - Stefania Smulikowska
30. Zmiany jakości jaj wylęgowych gęsi Białej Kołudzkiej(r) w ciągu sezonu nieśnego - Jakub Badowski
34. Odporność związana z błonami śluzowymi a szczepienia - Paul Ebner
38. Charakterystyka upierzenia bażanta zwyczajnego -Phasianus colchicus - Emilia Mróz, Paweł Saczuk, Monika Stępińska
41. Wiosenna wentylacja kurnika - Andrzej Konarkowski
44. Jubileusz profesora dr h.c. Andrzeja Farugi - Jan Jankowski
47. III Sesja naukowo-techniczna firmy NOVUS EUROPE/NOVUS POLSKA. Spotkanie szkoleniowe dla producentów trzody chlewnej i drobiu
49. Produkcja indyków w Polsce w 2008 r. -Marian Biegański
52. Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego -Elżbieta Anders
55. Rynek
58. Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz -Barbara Ulatowska
7057503
1