Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Polskie drobiarstwo - numer 4/2009

28 kwietnia 2009
W numerze:

2.    Mapowanie genomu kaczki - Sebastian Mucha, Tomasz Szwaczkowski
6.    Makro i mikroekonomiczne uwarunkowania efektywności produkcji kurcząt brojlerów -Józefa Krawczyk, Zofia Sokołowicz
10.    Wpływ jakości młodych kurek na ich wyniki produkcyjne w okresie nieśności -Alina Rachwał
14.    Nowe enzymy w żywieniu drobiu -Krzysztof Lipiński
18.    Rola beztlenowców z rodzaju Clostridium w patologii drobiu - Karolina KoncickaŚwiderska, Bartłomiej Tykałowski, Tomasz Stenzel, Andrzej Koncicki
22.    Wszoły  pasożyty drobiu - Jan Boczek
26.    Wartość paszowa ziarna kukurydzy oraz produktów ubocznych jego przerobu w żywieniu drobiu - Stefania Smulikowska
30.    Zmiany jakości jaj wylęgowych gęsi Białej Kołudzkiej(r) w ciągu sezonu nieśnego - Jakub Badowski
34.    Odporność związana z błonami śluzowymi a szczepienia - Paul Ebner
38.    Charakterystyka upierzenia bażanta zwyczajnego -Phasianus colchicus - Emilia Mróz, Paweł Saczuk, Monika Stępińska
41.    Wiosenna wentylacja kurnika - Andrzej Konarkowski
44.    Jubileusz profesora dr h.c. Andrzeja Farugi - Jan Jankowski
47.    III Sesja naukowo-techniczna firmy NOVUS EUROPE/NOVUS POLSKA. Spotkanie szkoleniowe dla producentów trzody chlewnej i drobiu
49.    Produkcja indyków w Polsce w 2008 r. -Marian Biegański
52.    Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego -Elżbieta Anders
55.    Rynek
58.    Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz -Barbara Ulatowska



POWIĄZANE

Faktograf i IPI uruchamiają zasób dla dziennikarzy, opracowany po 18 miesiącach ...

Praca dla opiekunek w Niemczech to nie tylko źródło dochodu, ale także możliwość...

Każda firma z sektora rolniczego wie, jak trudno jest walczyć o uwagę klientów, ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę