W numerze:
2. Rozwój obszarów wiejskich i rolnictwa do 2020 roku, cz. I
Ryszard Stulich
6. Czy białe jest białe a brązowe jest brązowe?
Stanisław Wężyk
8. Zamgławiacze i zamgławianie wskazówki praktyczne
Krzysztof Fryder
14. Gęś Biała Kołudzka(r) przyczyny niepowodzeń w wychowie
Jakub Badowski
20. Czy fale elektromagnetyczne i pole magnetyczne stanowią zagrożenie
dla zdrowia i produkcyjności drobiu?
Andrzej Koncicki, Bartłomiej Tykałowski, Karolina KoncickaŚwiderska
24. Produkcja indyków w Polsce w 2007 r.
Marian Biegański
26. Fosfor w żywieniu drobiu cz. II
Krzysztof Lipiński
29. Uzupełnienie metioniny w ekologicznej mieszance paszowej dla
kurcząt ogólnoużytkowych obniża wydalanie azotu
Jerzy Koreleski, Sylwester Świątkiewicz
34. Zapobieganie zagrożeniu żywności pochodzenia zwierzęcego
patogenami, cz. II
M.C. Erickson i M.P. Doyle
36. CARDIOX specjalista od zawałów
Honorata Wąsowicz
38. Praktyczne metody ograniczania częstości występowania pałeczek
Salmonella u drobiu szkolenie
39. Żywe kultury mikroorganizmów użyteczne narzędzie w ograniczaniu
częstości występowania pałeczek Salmonella u drobiu
Piotr Szeleszczuk
47. Biobezpieczeństwo podstawowe narzędzie w walce z salmonellozami drobiu
Tadeusz Bakuła, Łukasz Lis
57. Zapobieganie zakażeniom pałeczkami Salmonella Entertidis
i Typhimiurium w produkcji jaj spożywczych przy użyciu
żywych szczepionek
Beata Chodakowska
60. Wybrane zagadnienia dotyczące eliminacji pałeczek Salmonella
z pasz stosowanych w żywieniu drobiu
Krzysztof Kwiatek
64. Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
Barbara Ulatowska
66. Trouw Nutrition Kocierz 2008
70. Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące
sektora jaj i mięsa drobiowego
Elżbieta Anders
72. Turniej piłki nożnej w Bełchatowie
6110278
1