W numerze:
2. Technologia jako efekt badań naukowych
Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra
9. Płynny dym w przetwórstwie drobiarskim
Tadeusz Grabowski
12. Żywieniowe metody poprawy statusu zdrowotnego drobiu cz. VIII
Krzysztof Lipiński
16. Czołówka branży drobiarskiej i paszowej
Ryszard Stulich
20. Metody i programy prowadzące do uzyskania dobrych wyników
produkcyjnych mięsnych stad hodowlanych cz. XI
Alina Rachwał
25. Problemy związane z głodzeniem przedubojowym kurcząt brojlerów
Andrzej Konarkowski
28. DEFUNGAL czyli jak wygrać z grzybicą?
Honorata Wąsowicz
30. Żywienie gęsi w czasie odchowu i tuczu
Adam Mazanowski
36. Jubileusz stulecia genetyki drobiu
Stanisław Wężyk
43. Rozkład pobierania karmy w ciągu dnia i jej wybór
Ewa Świerczewska
46. Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
Barbara Ulatowska
49. Aktualności
Wojciech Andrzejewski
51. Preparaty ziołowe jakość ma wiele tajemnic
Michał Jankowski
54. Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące
sektora jaj i mięsa drobiowego
Elżbieta Anders
56. Wylęgarnia Vervaeke jeszcze raz potwierdza swoje zaufanie
do sprzętu Petersime
7895772
1