aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Polskie Drobiarstwo numer 2/2008

18 lutego 2008
W numerze:
2.    Technologia jako efekt badań naukowych
    Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra

9.    Płynny dym w przetwórstwie drobiarskim
    Tadeusz Grabowski

12.    Żywieniowe metody poprawy statusu zdrowotnego drobiu  cz. VIII
    Krzysztof Lipiński

16.    Czołówka branży drobiarskiej i paszowej
    Ryszard Stulich

20.    Metody i programy prowadzące do uzyskania dobrych wyników
    produkcyjnych mięsnych stad hodowlanych  cz. XI
    Alina Rachwał

25.    Problemy związane z głodzeniem przedubojowym kurcząt brojlerów
    Andrzej Konarkowski

28.    DEFUNGAL  czyli jak wygrać z grzybicą?
    Honorata Wąsowicz

30.    Żywienie gęsi w czasie odchowu i tuczu
    Adam Mazanowski

36.    Jubileusz stulecia genetyki drobiu
    Stanisław Wężyk

43.     Rozkład pobierania karmy w ciągu dnia i jej wybór
    Ewa Świerczewska

46.    Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
    Barbara Ulatowska

49.    Aktualności
    Wojciech Andrzejewski

51.    Preparaty ziołowe  jakość ma wiele tajemnic
    Michał Jankowski

54.    Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące
    sektora jaj i mięsa drobiowego
    Elżbieta Anders

56.    Wylęgarnia Vervaeke jeszcze raz potwierdza swoje zaufanie
    do sprzętu Petersime


POWIĄZANE

Praca dla opiekunek w Niemczech to nie tylko źródło dochodu, ale także możliwość...

Każda firma z sektora rolniczego wie, jak trudno jest walczyć o uwagę klientów, ...

We wtorek posłowie z Komisji Wolności Obywatelskich wraz z ekspertami i zaintere...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę