W numerze:
2. Ptaki, nie tylko domowe raport 2008 - Maciej Pawlak
6. Ziarno pszenicy w żywieniu drobiu - Maciej Bochenek, Andrzej Rutkowski
14. Oszczędność paszy dla niosek przy modyfikacji sposobu karmienia i zróżnicowaniu poziomu białka w diecie - Alina Rachwał
19. Lider branży drobiarskiej - Ryszard Stulich
22. Sztuczna inseminacja ptaków - Ewa Łukaszewicz
26. Nowe trendy w hodowli kur mięsnych - Stanisław Wężyk
29. Jakość białka jaja a pochodzenie ptaka - Lidia Lewko, Ewa Gornowicz
34. Problemy zdrowotne u drobiu wynikające z technologii utrzymania czyli o technopatiach u drobiu - Anna Wójcik
36. Gliceryna z oleju rzepakowego jako źródło energii w żywieniu drobiu- dane piśmiennictwa naukowego i wyniki badań własnych - Jerzy Koreleski, Sylwester Świątkiewicz
42. Pleśniakowiec lśniący w fermach drobiarskich i jego zwalczanie - Stanisław Ignatowicz
46. Nowy standard w żywieniu broilera: HaiKoo
48. Drzewa wokół fermy to nie tylko ozdoba - Wojciech Andrzejewski
50. Organizmy genetycznie zmodyfikowane (GMO) w produkcji pasz i żywieniu drobiu - Krzysztof Kwiatek
55. Choroba Derzsyego ciągle aktualny problem w produkcji drobiu wodnego - Mariusz Urbanowski
58. Rola wirusów w enteropatiach u indyków - Katarzyna DomańskaBlicharz, Zenon Minta
61. Mechanizm zakażenia jaj Salmonellą enteritidis: szczególne właściwości tego serotypu - Inne Gantois, Filip van Immerseel
64. Choroba Mareka patogeneza, klinika, immunoprofilaktyka i aktualna sytuacja w Polsce - Elżbieta SamorekSalamonowicz, Katarzyna Król, Wojciech Kozdruń
68. Ogólne zapotrzebowanie na jaja spożywcze zwiększy się do 2015 roku o 12 milionów ton
70. Reasumpcja rynek drobiu i jaj
71. Efektywność żywienia gęsi reprodukcyjnych mieszanką pełnoporcjową firmy EKOPLON SA
72. Wychów, odchów i chów kaczek cz. I - Adam Mazanowski
76. Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego - Elżbieta Anders
78. Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz - Barbara Ulatowska
8279073
1