W numerze:
2. Obrzeżki (Argas) kleszcze niebezpieczne dla ptaków i człowieka - Konstanty Romaniuk
6. Metody i programy prowadzące do uzyskania dobrych wyników produkcyjnych mięsnych stad hodowlanych cz. X - Alina Rachwał
10. Ściółka drobiowa jako źródło energii - Tadeusz Grabowski
14. Indyki nie osiągają oczekiwanych wskaźników. Dlaczego? - Andrzej Konarkowski
18. Grzybice drobiu - Gliński Zdzisław, Dorota LuftDeptuła
22. Żywieniowe metody poprawy statusu zdrowotnego drobiu cz. VII - Krzysztof Lipiński
25. Wyroby ze znakiem Poznaj Dobrą Żywność w branży drobiarskiej - Ryszard Stulich
28. BIOSTOP, czyli jak powiedzieć biegunce "Żegnaj"? - Honorata Wąsowicz
30. Ornitobakterioza drobiu nowe dane - Artur Żbikowski, Piotr Szeleszczuk
36. Profesjonalny transport jaj wylęgowych i piskląt - Anna Kucharska
42. Aktualne wyzwania w immunoprofilaktyce zakaźnego zapalenia oskrzeli kur - Piotr Bugajak
46. Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz - Barbara Ulatowska
50. II Sesja NaukowoTechniczna NOVUS EUROPE / NOVUS POLSKA
53. Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego - Elżbieta Anders