W numerze
2. Odpad inkubacyjny to źródło informacji o jakości jaj i przebiegu lęgu indyków - Emilia Mróz, Aneta Orłowska, Tomasz Jabłoński
6. Zachowanie drobiu jako wskaźnik dobrostanu - Anna Wójcik
10. Oddziaływanie niektórych radionuklidów środowiska przyrodniczego na procesy stymulacyjne, jakościowe u kur oraz bezpieczeństwo zdrowotne produktów spożywczych, drobiarskich i roślinnych cz. II - Henryk Maciołek, Dorota Łukomska
14. Produkty regionalne i tradycyjne, a produkty z drobiu - Ewa Gornowicz
20. Sterowanie temperaturą w kurniku - Zbigniew Domagalski
24. Wieloskładnikowe ziołowe preparaty potwierdzają skuteczność w przeciwdziałaniu liniowemu przenoszeniu IBD (zakaźnego zapalenia torby Fabrycjusza) - M. A. Mujeeb Ather
27. Wskaźniki hematologiczne ptaków jako źródło cennych informacji - Sebastian Nowaczewski
30. Dlaczego trudno utrzymać właściwe warunki środowiskowe w kurnikach z chowem klatkowym? - Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra
32. HERBIVIT innowacyjna kompozycja witamin i ziół - Marta Rudzińska
34. Prezentacja rodzimych ras i odmian drobiu na XXIII Krajowej Wystawie Zwierząt Hodowlanych w Poznaniu - Józefa Krawczyk
36. Wybrane aspekty wytwarzania i stosowania pasz leczniczych w produkcji drobiarskiej - Krzysztof Kwiatek
41. Znaczenie właściwej higieny ściółki dla ochrony mikrobiologicznej indyków i brojlerów - Tom Rehbeger
45. Zapobieganie chorobom immunosupresyjnym w produkcji drobiarskiej poprzez stosowanie nowoczesnej immunoprofilaktyki - Mariusz Urbanowski
50. Sztuczna inseminacja ptaków - Ewa Łukaszewicz
53. Rola wirusów w enteropatiach u indyków - Katarzyna DomańskaBlicharz, Zenon Minta
56. Co właściciel gospodarstwa agroturystycznego powinien wiedzieć o drobiu i jego chorobach? - Konstanty Romaniuk
58. Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz - Barbara Ulatowska
60. Drobiarstwo na XIII Kongresie PTNW
62. Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora aj i mięsa drobiowego - Elżbieta Anders
64. Reasumpcja Rynek Pasz
8263615
1