W numerze:
2. Metody i programy prowadzące do uzyskania dobrych wyników produkcyjnych mięsnych stad hodowlanych cz. IX - Alina Rachwał
6. Oznaczenia na skorupie jaj konsumpcyjnych i wylęgowych - Elżbieta Anders
10. Znaczenie genetycznego uwarunkowania zachowań ptaków w praktyce drobiarskiej - Beata Grzegrzółka
16. Witaminy i składniki mineralne w funkcji przeciwutleniaczy - Lee R. McDowell
20. Zmienna koniunktura sektora drobiarskiego w Unii Europejskiej i w Polsce - Stanisław Wężyk
24. Żywieniowe metody poprawy statusu zdrowotnego drobiu cz. V - Krzysztof Lipiński
28. Badanie jaj wylęgowych - Anna Kucharska
34. Metody ograniczania emisji amoniaku - Zbigniew Dobrzański, Sebastian Opaliński
40. Ocena rynkowej wartości akcji i kapitału liderów branży drobiarskiej i paszowej - Ryszard Stulich
44. Nadzieje i wątpliwości nie tylko hodowców drobiu - Tomasz Szwaczkowski
48. Optymalizujmy zawartość białka w paszy dla indorów - Andrzej Konarkowski
51. Przydomowy chów kaczek - Ewa Świerczewska, Anna Siennicka
54. Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz - Barbara Ulatowska
56. Aktualności - Wojciech Andrzejewski
58. Drób objęty programem ochrony zasobów genetycznych w Polsce - sukcesy na XXII Krajowej Wystawie Zwierząt Hodowlanych - Józefa Krawczyk
60. Sympozjum Wiedzy Drobiarskiej
61. 16 Europejskie Sympozjum Żywienia Drobiu WPSA - Stefania Smulikowska
63. Jubileusz 40lecia Zakładu Wylęgu Drobiu Janiny i Jana Wąsikowskich
64. Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i drobiu - Elżbieta Anders
6478820
1