W numerze:
2. Siła koloru, cz. I - Maciej Pawlak
6. Cechy charakterystyczne genomu kury (Gallus domesticus) jako organizmu modelowego - Piotr Antos, Andrzej Rabsztyn
10. Kontaktowe zapalenie skóry u kurcząt brojlerów wskaźnikiem oceny poziomu dobrostanu - Anna Wójcik
14. Ektopasożyty drobiu, cz. III - Katarzyna Jankowska
18. Bezkręgowce wodne potencjalne źródło zarażenia ptaków pływających pasożytami wewnętrznymi, cz. I - Konstanty Romaniuk
21. Rola żywienia w profilaktyce salmonelloz u drobiu, cz. IV - Krzysztof Lipiński
24. Bilansowanie aminokwasów siarkowych w paszy ekologicznej dla niosek i kurcząt obniża wydalanie azotu do środowiska - Jerzy Koreleski, Sylwester Świątkiewicz
26. Mechanizacja karmienia kur, cz. II transport paszy - Joanna Sobczak, Tadeusz Waligóra
30. Ptaki ozdobne atrakcją agroturystyczną, cz. IV - Sebastian Nowaczewski
36. Nowe typy baterii klatkowych firmy Big Dutchman - Wojciech Benko
42. Systemowe zarządzania bezpieczeństwem w łańcuchu produkcji drobiarskiej - Krzysztof Kwiatek
48. XXI Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PO WPSA
50. Aktualne problemy w produkcji indyków - Andrzej Konarkowski
54. „Dzień Otwarty” reportaż
56. Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz - Barbara Ulatowska
60. VI Konferencja Młodych Badaczy Fizjologia i biochemia w żywieniu zwierząt
62. Listy od Czytelników
63. Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i mięsa drobiowego - Elżbieta Anders
7062146
1