W numerze:
2. Rytmy ptaków życie w... takt rytmu - Maciej Pawlak
6. Systemowe zarządzanie w programie zwalczania pałeczki Salmonella w łańcuchu produkcji drobiarskiej - Krzysztof Kwiatek
10. Preparaty huminowe w ograniczaniu emisji zanieczyszczeń gazowych - Anna Bartkowiak, Zbigniew Dobrzański
13. Wpływ masy jaja na wylęgowość, wielkość pisklęcia, jego tempo wzrostu oraz wykorzystanie paszy - Alina Rachwał
18. Oddziaływanie niektórych radionuklidów środowiska przyrodniczego na procesy stymulacyjne, jakościowe u kur oraz bezpieczeństwo zdrowotne produktów spożywczych, drobiarskich i roślinnych cz. I - Henryk Maciołek, Dorota Łukomska
22. Mikotoksyny i grzyby toksynotwórcze, jako istotny wskaźnik jakości żywności i pasz - J.Chełkowski
28. Controlling w przedsiębiorstwie moda czy potrzeba? - Stanisław Szarek
30. Lepszy start lepszy finish - Michał Jankowski
32. Treonina w żywieniu kurcząt brojlerów - Vincent Hess, Adrian Kaszuba
37. Pierwsze rozpoznane w kraju przypadki adenowirusowej choroby kurcząt - Jacek Mamczur, Jan Szeptycki, Michael Hess, Marek Houszka, Piotr Szeleszczuk, Jadwiga Bartoszkiewicz
46. Ptaszyniec kurzy (Dermanyssus gallinae) (Acari: Dermanyssidae, dręczowate) pasożyt kosmopolityczny - Jan Boczek
49. Immunosupresja ukryte zagrożenia dla zdrowia ptaków i dobrych wyników produkcyjnych - Mariusz Urbanowski
53. XXIII Światowy Kongres Drobiarski w Brisbane - Zbigniew Dobrzański, Tadeusz Trziszka
55. Dwadzieścia lat minęło...
59. Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz - Barbara Ulatowska
8128374
1