w numerze:
2.    Kształtowanie się cech chemicznych jaj wybranych krajowych rodów kur nieśnych
    Lidia Lewko, Ewa Gornowicz, Grzegorz Leśnierowski
6.    Występowanie i charakterystyka bakterii Campylobacter spp. w łańcuchu produkcji kurcząt i tuszek brojlerów
    Ewa Pacholewicz, Jacek Kijowski
10.    Żywieniowe metody poprawy statusu zdrowotnego drobiu  cz. IV
    Krzysztof Lipiński
14.    Metody i programy prowadzące do uzyskania dobrych wyników
    produkcyjnych mięsnych stad hodowlanych  cz. VIII
    Alina Rachwał
18.    Jak powstaje mocz u ptaka?
    Maciej Pawlak
22.    Kryptosporidioza ptaków chorobą odzwierzęcą
    Gliński Zdzisław, Dorota LuftDeptuła
24.    Amoniak  problem wciąż aktualny w produkcji drobiarskiej
    Zbigniew Dobrzański, Sebastian Opaliński
26.    Występowanie pleśniakowca lśniącego w fermach indyków
    Konstanty Romaniuk, Iwona OwczarzakPodziemska
30.    Weterynaryjne aspekty stosowania prebiotyków w produkcji
    drobiarskiej
    Piotr Szeleszczuk
36.    Kontrowersje nt GMO
    Stanisław Wężyk
40.    Raport o wpływie na środowisko c.d.
    Tadeusz Waligóra, Joanna Sobczak
44.    Wybrane aspekty konkurencyjności przedsiębiorstw agrobiznesu
    Ryszard Stulich
48.    Zmiany w światowej produkcji jaj spożywczych
    Andrzej Konarkowski
52.    Oznakowanie jaj konsumpcyjnych w zależności od miejsca sprzedaży
    Elżbieta Anders
56.    Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
    Barbara Ulatowska
58.    Salmonellozy drobiu  monitorować, nadzorować i zwalczać!
    Andrzej Konarkowski
60.    Z obrad XIX Międzynarodowego Sympozjum PO WPSA w Olsztynie
    Andrzej Konarkowski
62.    Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i drobiu
    Elżbieta Anders
64.    Jesień już!
    Teresa Majewska
6434463
1