Wydawnictwo: Begepo
Rok wydania: 2007
ISSN: 1231 0387
W numerze:
2. Nasiona roślin strączkowych - chimeryczne ale i cenne źródło białka i energii w paszach dla drobiu, cz. I - Tomasz Jerzy Wertelecki
8. Gęsi biłgorajskie po 35 latach wracają do regionu swego pochodzenia - Andrzej Faruga
10. Pasteryzacja jaj spożywczych - Tadeusz Grabowski
14. Wydajność pracy w przedsiębiorstwach drobiarskich - Ryszard Stulich
16. Metody i programy prowadzące do uzyskania dobrych - wyników produkcyjnych mięsnych stad hodowlanych - cz. I - Alina Rachwał
22. Optymalne pojenie piskląt - Krystyna Ewa Gawęcka
25. Żywieniowe strategie zapobiegania problemom jelitowym - u drobiu - cz. II - Krzysztof Lipiński
30. Podstawy odporności czynnej ptaków - Zdzisław Gliński, Dorota Luft-Deptuła
33. Czy grypa ptaków realnie zagraża polskiemu drobiarstwu? - Piotr Szeleszczuk, Beata Dolka
40. Ceny skupu kurcząt brojlerów w Polsce w 2006 r. - Andrzej Konarkowski
44. Prowadzenie fermy - odchów młodych kurek na nioski - J. Sobczak, T. Waligóra, N. F. Johansen, H.P. Soeberg
48. Wybrane przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora - jaj i drobiu opublikowane w styczniu i lutym 2007 r. - Elżbieta Anders
51. Wpływ paszy na wartość dietetyczną jaj spożywczych - Stanisław Wężyk
55. Poprawa trawienia, poprawa pigmentacji... - Capsicum - rozwiązanie w żywieniu zwierząt - Laurence Mazuranok, Catherine Ionescu
58. Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz - Barbara Ulatowska
62. Aktualności - Wojciech Andrzejewski
66. Wokół Salmonellozy
68. Polski Związek Hodowców i Producentów Gęsi