Wydawnictwo: Begepo Rok wydania: 2005 ISSN: 1231 0387
W numerze:
Pszenica w żywieniu drobiu
Stanisław Wężyk, Józefa Krawczyk
Nie musimy głodzić przepierzanych kur
Andrzej Konarkowski
Sytuacja najdynamiczniej rozwijających się przedsiębiorstw drobiarskich i paszowych na tle branży
Ryszard Stulich
Niektóre czynniki warunkujące wczesny rozwój zarodkowy ptaków
Emilia Mróz, Aneta Orłowska
Wartość zdrowotna i produkcyjna liweksów dla odchowu kurcząt brojlerów
Henryk Maciołek
Zanieczyszczenia zbożowe w paszy dla kurcząt rzeźnych
Jerzy Koreleski, Sylwester Świątkiewicz
Współpraca z Sano przynosi wymierne efekty. Wytwórni pasz „Nowa” w Dynowie.
Maciej Badocha
Metaboliczne i hodowlane uwarunkowania racjonalnego pojenia kur cz. II
Alina Rachwał
W Bydgoszczy obradował Polski Oddział WPSA
Doktorat HONORIS CAUSA dla prof. dr hab. Andrzeja Farugi
Łańcuch epizootyczny – czynnik rozwoju i szerzenia się chorób zakaźnych. II wrota zakażenia i drogi szerzenia się infekcji w organizmie.
Zdzisław Gliński, Dorota Luft –Deptuła
Mykoplazmozy u drobiu – ograniczenie strat jest możliwe!
Chris Morrow
Monitoring serologiczny w stadach brojlerów kurzych
Piotr Szeleszczuk
Zioła w żywieniu drobiu
Mirosław Zięba
Rynek
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
Barbara Ulatowska
Informacje ze świata
Od czego zależy Energia Metaboliczna? (cz.I)
R.J. Hughes
Zwiększyć rentowność firmy indyczej
Teresa Nowak
Adres redakcji:
61-372 Poznań, ul. R. Maya 1 tel. (061) 650 29 25, tel./fax (061) 650 29 24 e-mail:begepo@poz.zigzag.pl