Wydawnictwo: Begepo Rok wydania: 2007 ISSN: 1231 0387
W numerze
strona 2 - cena otłuszczenia i umięśnienia tuszek gęsi i kaczek w oparciu o masę zmodyfikowanego płata skóry z tłuszczem podskórnym
i masę tuszki bez tego płata - Roman Bochno, Daria Murawska
strona 5 - Ograniczanie spożycia wody w stadach rodzicielskich
kur mięsnych - Alina Rachwał
strona 10 - Wycofanie antybiotyków z mieszanek paszowych dla drobiu
- Krzysztof Lipiński
strona 16 - Skojarzony sposób ograniczenia inwazji Dermanyssus gallinae w fermach kur niosek - Konstanty Romaniuk, Rajmund Sokół
strona 20 - Ryzyko w decyzjach inwestycyjnych - Ryszard Stulich
strona 23 - Enterococcus faecalis przyczyną zespołu nadciśnienia płucnego u brojlerów - Piotr Szeleszczuk, Beata Dolka
strona 30 - Prowadzenie fermy. Produkcja brojlerów - czynności wykonywane okresowo - J. Sobczak, T. Waligóra, N. F. Johansen, H.P. Soeberg
strona 34 - W Europie Wschodniej tempo wzrostu produkcji mięsa drobiowego jest większe niż jaj spożywczych - Krystyna Ewa Gawęcka
strona 36 - Karmienie kurcząt brojlerów: paszą sypką czy granulowaną?, cz. I - Jean-Jacques Trevidy
strona 40 - Bażanty (Phasianus colchicus) w chowie amatorskim - Piotr Małaniuk
strona 42 - Genetyka czy genomika? - Stanisław Wężyk
strona 46 - Zebranie sprawozdawczo - wyborcze Polskiego Oddziału WPSA
strona 48 - Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz - Barbara Ulatowska
strona 54 - Wybrane przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i drobiu opublikowane w grudniu 2006 r. - Elżbieta Anders