Wydawnictwo: Begepo
Rok wydania: 2005 ISSN: 1231 0387
W nymerze:
Drób w gospodarstwie agroturystycznym
Adam Mazanowski
Rentowność przedsiębiorców z branży drobiarskiej
Ryszard Stulich
Przepierzenie kur nośnych
Andrzej Konarkowski
Kwasy organiczne w żywieniu drobiu - najważniejsze informacje cz. III
Tomasz Wertelecki
Metaboliczne i hodowlane uwarunkowania racjonalnego pojenia kur cz. I
Alina Rachwał
Botaniczna i paszoznawcza charakterystyka zanieczyszczeń zbożowych
Jerzy Koreleski, Sylwester Świątkowicz
Technika wytacza kierunki inkubacji
Paul Degraeve
Gęś Biała Kołudzka warunki utrzymania stada reprodukcyjnego
Halina Bielińska
Gęś łabędziowa (Anser cygnoides L.) protoplastka wielu ras
Juliusz Książkiewicz
Amidostomatoza gęsi
Konstanty Romaniuk
Pierwsze ognisko salmonellozy u kurcząt brojlerów linii Avian wywołany przez Salmonella mbandaka w woj. łódzkim
Henryk Maciołek, Bożena Olczyk
Międzynarodowa Konferencja "Jakość piskląt 2004" Hanover 08 listopad 2004 r.
Bożena Olczyk, Krzysztof Chudzik
Zapłodnienie i wczesne stadia rozwojowe zarodków ptaków
Aneta Orłowska, Anita Franczak, Emilia Mróz
Hodowla drobiu w dobie nowych wyzwań i możliwości
Tomasz Szwaczkowski
Czy "Polska Federacja Drobiarska" stanowi panaceum na uzdrowienie hodowlanego prawodastwa?
Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
Barbara Ulatowska
Rynek
Wpływ zastąpienia mączki rybnej mączką z odpadów drobiowych na produkcyjność, wykorzystanie składkników pokarmowych i wydalanie azotu u kurczat brojlerów
Barbara Witak
Informacje ze świata
Wojciech Andrzejewski
XXVII Europejska wystawa gołębi rasowych, drobiu ozdobnegoi krulików
Marek Adamski
Rozwojowa ferma brojlerów w Modrzewiu
Teresa Nowak
Adres redakcji:
61-372 Poznań, ul. R. Maya 1 tel. (061) 650 29 25, tel./fax (061) 650 29 24 e-mail:begepo@poz.zigzag.pl