Program ochrony warzyw przed chorobami i szkodnikami na rok 2008 – doc. dr hab. J. Robak, dr J. Sobolewski, mgr A. Ostrowska, doc. dr hab. C. Ślusarski, doc. dr hab. B. Nawrocka, dr M. Rogowska, prof. dr hab. J. Szwejda, mgr R. Wrzodak
Komentarz – doc. dr hab. B. Nawrocka, doc. dr hab. J. Robak
Charakterystyka fungicydów stosowanych w ochronie warzyw
Charakterystyka zoocydów stosowanych w ochronie warzyw
Żywe organizmy przeznaczone do zwalczania szkodników warzyw uprawianych pod osłonami
Nawozy i inne substancje stosowane w ochronie warzyw przed chorobami i szkodnikami
Środki zwiększające przyczepność
Progi ekonomicznego zagrożenia dla ważniejszych szkodników warzyw
Środki poprawiające jakość plonów
Program stosowania środków poprawiających jakość plonów
Program ochrony warzyw uprawianych w polu przed chorobami i szkodnikami
Program ochrony warzyw uprawianych pod osłonami przed chorobami i szkodnikami
Integrowany program ochrony warzyw uprawianych pod osłonami przed chorobami i szkodnikami
Program ochrony warzyw uprawianych w polu przed chwastami na rok 2008 – prof. dr hab. A. Dobrzański, dr Z. Anyszka, dr J. Pałczyński
Komentarz – prof. dr hab. A. Dobrzański
Herbicydy i adiuwanty (środki wspomagające) zalecane do odchwaszczania warzyw
Terminy i dawki do stosowania herbicydów
Wrażliwość na herbicydy niektórych chwastów występujących w uprawie warzyw
Wrażliwość niektórych chwastów jednoliściennych na graminicydy stosowane po wschodach warzyw
Środki ochrony roślin firmy Best-Pest zalecane w warzywnictwie