MERCOSUR1
TSW_XV_2025

Ogólnopolski Informator Drobiarski - numer 6/2008

3 grudnia 2015
Za nami kwitnąca wiosna, nie pozostaje nam, więc nic innego jak przygotowania do lata...
W tych przygotowaniach pamiętać musimy o wprowadzaniu nowych przepisów dotyczących branży drobiarskiej. Od 1 lipca 2008 r. obowiązywać będą nowe unijne normy handlowe dla produktów drobiarskich. O tym szerzej w artykule Elżbiety Anders.
Podstawowe informacje o środkach ochrony roślin i produktach biobójczych stosowanych do zwalczania szkodników w kurnikach uzyskamy z artykułu prof. dr hab. S. Ignatowicza.
W Kąciku Młodego Farmera dr inż. A. Rachwał ujawni wpływ poziomu energii, białka i aminokwasów na wyniki wychowu oraz jakość tuszek brojlerów.

Analizując obecna sytuację na rynku drobiarskim należy stwierdzić, iż rynek rządzi się własnymi prawami, chwilowo nie zrozumiałymi dla handlowców. Zawsze, gdy drożała wieprzowina, w ślad za nią podążały ceny białego mięsa. Tym razem jednak nie tylko tak się nie stało, ale nawet można mówić o spadku cen. Konsumenci ograniczyli zakupy wieprzowiny mięsa ze względu na wysoką cenę, ale też nie zastępują jej drobiem.
    

Grzmoty czerwca rozweselają rolnikom serca, zatem gdy czerwiec z burzami - staw rybny, a las grzybny...    

Redakcja
Agnieszka Bacławska

POWIĄZANE

Faktograf i IPI uruchamiają zasób dla dziennikarzy, opracowany po 18 miesiącach ...

Praca dla opiekunek w Niemczech to nie tylko źródło dochodu, ale także możliwość...

Każda firma z sektora rolniczego wie, jak trudno jest walczyć o uwagę klientów, ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę