Wydawnictwo: Masterpress
Rok wydania: 2005
ISSN: 1234-7450
Szanowni Państwo,
Jak co roku we wrześniu czujemy już powiew jesieni, która i tym razem wprowadzi w nas w targową atmosferę . POLAGRA-FOOD w Poznaniu (20-23.IX.2005) zainauguruje targowy sezon. Po niej na początku października (6-9.X.2005) POLAGRA-FARM, na którą z pewnością większość z nas ma intencję się wybrać. Na kolejne spotkanie zapraszamy już do Olsztyna. FERMA BYDŁA, ŚWIŃ I DROBIU odbędzie się 25-27.X.2005.
A o czym będzie można przeczytać we wrześniowym wydaniu Informatora?
Dr Katarzyna Połtowicz opowie o jakości i bezpieczeństwie produktów drobiarskich w artykule Czynniki kształtujące jakość mięsa drobiowego.
W artykule Marty Polubiec przeczytamy o zabiegu kurtyzacji dzioba w intensywnym chowie kur nieśnych, próbując odpowiedzieć na pytanie - obcinać czy nie obcinać....?
W V części KĄCIKA MŁODEGO FARMERA dr Alina Rachwał szczegółowo przedstawi system zadawania paszy, który jest decydującym czynnikiem o wyniku wychowu w produkcji brojlerów.
O gęsi, która obchodziła swoje święto przeczytamy w sprawozdaniu z imprezy organizowanej przez Iławskie Stowarzyszenie Gęsi.
Kontynuowany będzie cykl - Wieści z laboratorium - prowadzony przez dr n. wet. Romana Jędryczko, w którym dowiemy się o aktualnych wynikach badań z zakresu chorób drobiu.
Życząc satysfakcjonujących targowych spotkań zachęcamy do lektury
Redakcja