Wydawnictwo: Masterpress
Rok wydania: 2005
ISSN: 1234-7450
Szanowni Państwo,
Tematem przewodnim lipcowego wydania Informatora Drobiarskiego jest LATO W KURNIKU.
Letnia pora jest czasem odpoczynku i wytchnienia dla spracowanych rąk i napiętych mięśni. Czas relaksu...
Jednak większość naszych Czytelników w doskonale wie, że przerwa w produkcji drobiarskiej oznacza tylko jedno - przygotowanie do następnego sezonu.
Tak jest na Fermie Niosek w Milewie u Pana Jana Dziewulskiego, dla którego przerwa w produkcji jaj jest czasem instalacji nowoczesnych gniazd automatycznych i przygotowaniem do wprowadzenia młodych kurek (więcej w art. Ferma przyszłości - str. 60).
Zdamy relację z IX Sympozjum Drobiarskiego w Zakopanem (str. 10) oraz opowiemy w znaczeniu jakości wody w hodowli drobiu (art. A. Rachwał - Higiena pojenia ptaków, str. 32).
W III cz. KĄCIKA MŁODEGO FAMRMERA - A. Rachwał¸ opowie o znaczeniu jakości powietrza na fermie.
Zachęcamy również do lektury Informatora Weterynaryjnego - w lipcowym numerze ukaże się m.in. artykuł prof. A. Wieliczko Salmonellozy drobiu - możliwości immunoprofilaktyki.
Wszystkim naszym Czytelnikom i Klientom wybierającym się na wakacje życzymy wspaniałej pogody i naprawdę efektywnego wypoczynku.
Redakcja
Adres redakcji:
Ogólnopolski Informator Drobiarski
"MASTERPRESS" Sp. z o.o.
ul. Metalowa 4
10-603 Olsztyn
tel. (89) 533 44 04
fax (89) 533 43 30
e-mail: drobiarski@masterpress.com.pl
Internet: http://www.masterpress.com.pl/