aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Ogólnopolski Informator Drobiarski 5(140) maj 2003

6 maja 2003
W numerze:

Bezpieczna żywność to często poruszany temat również w drobiarstwie. Zagrożenie życia i zdrowia człowieka związane z wystąpieniem różnych wirusów i bakterii wyczuliłby społeczeństwo na to jak i co jedzą. Przemysł drobiarski świadomy tego porblemu nie stoi obojętnie wobec zagrożeń jakie niosą drobnoustroje. Stara się zabezpieczać zwierzęta przed chorobami już na początku procesu produkcyjnego, a także i podczas jego trwania. O zakażeniach drobnoustrojami pisze w swoim artykule lek. wet. Piotr Bugajak
Temat bezpiecznej żywności dziś i po przystąpieniu do Unii omawia prof.Stanisław Wężyk
Aby sprawnie diagnozowac choroby i skutecznie je leczyć bądź im zapobiegać - potrzebne są sprawnie działające labolatoria. Pomoże im w tym System Zapewniania Jakości. O zasadności wprowadzenia go pisze pan Henryk Szubstarski
Jak wiadomo muchy są bardzo "skutecznymi" roznosicielami różnych bakterii. O ich zwalczaniu w kurnikach i nie tylko pisze prof. Stanisław Ignatowicz

Adres redakcji:
Ogólnopolski Informator Drobiarski
"MASTERPRESS" Sp. z o.o.
ul. Metalowa 4
10-603 Olsztyn
tel. (85) 664 75 30
fax (85) 664 75 40
e-mail: drobiarski@masterpress.com.pl
Internet: www.masterpress.com.pl

POWIĄZANE

Praca dla opiekunek w Niemczech to nie tylko źródło dochodu, ale także możliwość...

Każda firma z sektora rolniczego wie, jak trudno jest walczyć o uwagę klientów, ...

We wtorek posłowie z Komisji Wolności Obywatelskich wraz z ekspertami i zaintere...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę