Najnowszy suplement miesięcznika Hodowca Bydła. Powstał przy współpracy z Katedrą Hodowli Bydła i Produkcji Mleka UWM w Olsztynie. Zawiera informacje na temat hodowli bydła mięsnego, rozwoju rynku tzw. kulinarnej wołowiny w Polsce. Producenci bydła rzeźnego znajdą w nim wszystkie niezbędne materiały na temat żywienia, utrzymania, organizacji wypasu, rozrodu, źródeł pozyskiwania wołowiny, chorób bydła opasowego, itd.
Autorzy suplementu: Marek Wroński, Stanisław Wajda, Marek Cichocki, Janina Pogorzelska, Zenon Nogalski, Jolanta Oprządek, Artur Oprządek, Jerzy Żółkowski, Dariusz Manikowski, Renata Klebaniuk, Eugeniusz R. Grela, Edyta Kowalczuk, Zofia Wielgosz-Groth, Krzysztof Bilik, Zenon Choroszy, Marek Gaworski, Jan Kryszak, Tomasz Pirus, Marian Kropiwnicki, Jan Miciński, Jerzy Denaburski, Celestyna Cichocka.
Objętość: 108 str.
Format: 202 x 290 mm
Cena: 12,00 zł