W numerze:
* Nowe smaki maślanek . . .11
* Benecol – Ekspert nr 1 w redukcji cholesterolu . . 12
* Agnieszka Maliszewska Milko nominowane do Oscara . . . 13
* Nowa „Biała Linia” . . . 14
* Emmi Caffe` Latte – kawowe szaleństwo ze szwajcarskim mlekiem, teraz także w Polsce! . . . 15
* Elżbieta Mikołajczyk MLECZARSTWO pod naciskiem WTO . . . 16
* Krzysztof Wróblewski Nibymasło zbija ceny . . . 18
* Rynek mleka w Polsce . . . 21
* Agnieszka Sworst Stan i perspektywy rozwoju mleczarstwa w województwie podkarpackim . . . 22
* Agnieszka Sworst Rynek mleka . . . 24
* Wiktor Szczepaniak Ciechanów, ole! . . . 26
* Marzena Kordyl OLIGOSACHARYDY – dodatki funkcjonalne w przemyśle mleczarskim . . . 28
* Kärcher Sp. z o.o. po raz trzeci Mecenasem Kultury Krakowa!. . . 32
* Z Waldemarem Brosiem – wiceprezesem Krajowego Związku Spółdzielni Mleczarskich rozmawia Krzysztof Wróblewski Już na równi...? . . . . . 34
* Elżbieta Mikołajczyk Firma bioMérie ux wprowadza innowacyjne rozwiązania w zakresie testowania jakości produktów spożywczych . . . 36
* RABS – nowego typu izolator do aseptycznego rozlewu mleka i napojów . . . 38
* Produkty regionalne i tradycyjne. . . 40
* Ser Koryciński . . . 42
* Bundz / Bunc . . . 44
* Aktualności . . . 46
* Ser domowy smażony z kminkiem, z czosnkiem, bez przypraw . . . 47
* Fundusz poręczeń unijnych. . . 48
* Krzysztof Drupka Jak rozpocząć eksport?. . . 50
* Dr Maciej – dla zdrowia i urody . . . 54
* Sławomir Mizeria VARIOVAC Hygienic Line - nowa linia urządzeń dla przemysłu spożywczego . . . 56
* Dopłaty do spożycia mleka i przetworów mlecznych w placówkach oświatowych . . . 57