W numerze:
KALEJDOSKOP PRODUKTÓW 12, 14, 16,18
(...) NOVOTHERM - Przyszłość jest na wyciągnięcie ręki 20
Personalia 22
Justyna Murawska Europejski STÓŁ PEŁEN SMAKÓW - w Nowym Jorku 24
(...) Kiełbasa głogowska 28
Marzena Rutkowska Święto golonki 30
(...) Niedziela z Programem Poznaj Dobrą Żywność 32
Witold Katner Dobre polskie 34
(...) Stół pełen smaków 36
(...) Pięciolecie Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych 38
Ewa Zielińska Testy BioMérieux 40
Aneta Kuźmińska TAROPAK 2008 z UBIFrance 42
Marta Modzelewska Priorytety francuskiego przewodnictwa w UE 44
Aneta Kuźmińska FleiFa - Specjalistyczne Targi Rzemiosła Rzeźnickiego 46
Marcin Czubkowski, Brygida Przybyła Święto Świni - nasza gmina „świnią stoi” 48
(...) Informacja w sprawie wzrostu cen produktów rolnych i żywności 50
(...) Dobór i stosowanie środków ochrony indywidualnej w zakładach przetwórstwa mięsnego 52
Marzena Rutkowska - Kalisz Co do piwa?... 62
Ryszard Kowalski, Jolanta Malczak-Solińska Produkty mięsne wzbogacone w określone substancje dodatkowe
o działaniu prozdrowotnym 64
(...) Sympozjum dla przemysłu mięsnego 68
dr Zbigniew Hałat Nieprzyjemny zapach, a właściwie smród 70
Wiktor Szczepaniak Wieprzowina w potrzasku 74
(...) Rekopol Organizacja Odzysku - wiarygodny partner 76
Maciej Heski Przemysł mięsny w Hiszpanii 78
Witold Katner Promocyjny pat 80
(...) BHP w przetwórstwie mięsa 82
(...) Firmy utylizacyjne, z którymi ARiMR podpisała umowy na 2008 r. 84
Marta Ostrowska Teraźniejszość przeszłości, czyli o współczesnych losach zabytkowych rzeźni 86
(...) Prawnik radzi 94
Giełda 96
Indeks firm i reklam 98
8101355
1