w numerze:
- Kalejdoskop produktów- 6, 8, 10, 12 - Kalejdoskop wyrobów mięsnych - 14, 15 - Personalia- 16 - Zbigniew Nowak, Witold Choiński, Wiesław Różański Podsumowanie roku 2006 i prognozy na 2007 - 18 - Stanisław Zięba Polski rynek wieprzowiny po trzech latach integracji z Unią Europejską - 24 - Spotkanie wicepremiera Andrzeja Leppera z producentami trzody chlewnej- 27 - Anna Moderska Spotkanie w ministerstwie w sprawie pikiet rolników pod zakładem mięsnym- 28 - Krystyna Naszkowska, Piotr Miączyński, Leszek Kostrzewski Co zdrożeje, co stanieje - 30 - Wiktor Szczepaniak Polacy, wracajcie do kraju - 34 - Migracja napędza wzrost- 35 - Bartosz Krzyżaniak Nie wykorzystujemy szansy, jaką daje wyż demograficzny - 36 - Rafał R. Kasprzycki Jakość wprowadzanych do obrotu wyrobów rolno-spożywczych- 37 - Testy FPF Crust freezing - 42 - Maria Ślęzak Towary paczkowane czy towary w opakowaniach jednostkowych- 44 - Andrzej Kuslik, Krystyna Naszkowska Zamiast szynek i kiełbas do Rosji jeździ żywiec - 47 - Węgorz wędzony po kaszubsku- 48 - Andrzej Rawicz Grotowski W zachowaniu uczciwej konkurencji- 50 - WIELKANOC – mięsne święta – polska tradycja- 53 - Wędzenie- 54 - Halina Makała Charakterystyka i nowości w procesie wędzenia- 54 - Bartosz Maryniak Kontrolowane wędzenie – bezpieczne i ekonomiczne- 58 - Komory tradycyjnego wędzenia PEK-MONT- 64 - Komory wędzarniczo-parzelnicze PEK-MONT- 64 - Mariusz Zaczek Ekologiczne, zdrowotne i ekonomiczne aspekty wędzenia (pieczenia) w komorach system LAMBDA- 66 - W Dakstarze stawiają na jakość- 69 - Inwestuj w rozwój – rozwijaj inwestycje- 70 - V Jubileuszowa Edycja Konkursu o tytuł TECHNOLOG ROKU- 72 - Bartosz Krzyżaniak Chcesz zatrudniać? Musisz zapłacić sporo więcej! - 74 - Mira Wszelaka Zakłady mięsne złe na Kijów- 76 - Iwona Kowalczyk, Grażyna Osęka, Izabela Tańska Jak działa nowa miotła- 78 - Piotr Miączyński Leszek Kostrzewski Firma idzie do pralni - 82 - Giełda- 88, 89 - Indeks firm i reklam- 90