W numerze:
Katalog Produktów 6, 8, 10, 12
Katalog Wyrobów 14, 15
Personalia 16
Zbigniew Duda Współczesny wielkanocny stół 20
Protokół z posiedzenia Kapituły Grand Prix Targów MIĘSO i WĘDLINY 2007 24
UPEMI na Targach „Mięso i Wędliny” 2007 26
Wydarzenia towarzyszące Targom MIĘSO I WĘDLINY 2007 26
Ogólnopolski Wielkanocny Konkurs Wędliniarski Wielkanoc 2007 28
Tomasz Rokicki Handel zagraniczny jagnięciną a jej ceny 30
Koniec eksportu do Ukrainy? 32
Rafał R. Kasprzycki Unieważnienie znaku towarowego 34
Mira Wszelaka Ukraina pozornie otwarta 40
Mira Wszelaka Mięsna powtórka z kiepskiej rozrywki 42
Rejestracja produktów tradycyjnych przez Związek POLSKIE MIĘSO 44
Tomasz Piętka Giełda kooperacyjna FOOD EVENT 2007 47
Gdy nie możesz ugotować na czas... skorzystaj z potraw przygotowanych w systemie „COOK & CHILL & VARIOVAC” 50
Ryszard Kiernicki Nowoczesne pakowanie świeżego mięsa 52
Joanna Markowska Mikrobiologiczne zanieczyszczenia ziół i przypraw 54
Elżbieta Hać-Szymańczuk Azotyny trudne do pominięcia 64
Konferencja w Licheniu 66
Augustyn Roch Formowanie aromatu w produktach mięsnych 68
Dlaczego warto stosować naturalny dym wędzarniczy w płynie TRADISMOKE 69
Jolanta Solińska Pieprz pod osłonką 72
XI edycja konkursu „Polski Produkt Przyszłości” 74
Komunikat w sprawie zakazu żywienia zwierząt gospodarskich mączkami mięsno-kostnymi 76
Margit Kossobudzka Może to wcale nie priony? 78
Małgorzata Janczak-Roszkowska Nowy serwis internetowy „Polska Żywność” 80
VI edycja ogólnopolskiego konkurs u „Lider Innowacji” 82
Jan F. Lewandowski W katowickiej rzeźni 84
IX Szkoła sterylizacji i higienizacji radiacyjnej 86
Giełda 88
Indeks reklam 90
7091293
1