w numerze:
Żywienie jako czynnik ograniczający zakażenie żywności bakteriami Sallmonella
Krzysztof Lipiński
Żywienie drobiu z udziałem ziół w świetle badań naukowych
Magdalena Polak
Aspekty dotyczące wykorzystania paszy i zachowania indyków podczas pobierania paszy
Magnus Swalander
Całe ziarno pszenicy w żywieniu indyków
Teresa Majewska
Czy można stosować mieszaninę tłuszczy jako dodatek paszowy dla piskląt indyczych?
Alexander Mikolajetz
Żywienie „in ovo“
Wpływ na rowój układu pokarmowego, status energetyczny, ekspresji genów i wyniki produkcyjne
Zehava Uni, Peter R. Ferket, Elad Tako
Produkcja indyków w Polsce w 2006 roku
Marian Biegański
Odchów i tucz indyka w Danii
Piotr Zaremski
Mykoplazmoza przyczyną znacznych strat finansowych w chowie indyków - można jednak z nią skutecznie walczyć
Alina Rachwał
Nie ma zdrowia bez słońca
Katarzyna Markowska
Zabezpieczenie epizootyczne ferm drobiu
Tadeusz Bakuła
Tęczowy świat indyków, cz. VII
Jedna rasa, wiele odmian...
Indyki miedziane (Kupfer Puten)
Krzysztof Kozłowski
Jaworowicz u Gizelbacha, Gizelbach w telewizji, Lisiecki skołowany
Piotr Lisiecki
W numerze także:
Odpady czekoladowe
Marian Zellma
I Ogólnopolskie Forum Hodowców
i Producentów Drobiu
Wykaz ubojni żywca indyczego w Polsce
Wykaz preparatow służących do dezynfekcji stosowanych w kraju
W obronie lekarzy, czyli kto naprawdę morduje?
Jan M. Fijor
Wykaz firm zajmujących się kompleksowym wyposażaniem ferm indyczych w Polsce
Wykaz firm zajmujących się produkcją pasz dla indyków w Polsce
Wykaz wylęgarni i dystrybutorów piskląt indyczych w Polsce
Indyk w kuchni
Z indycznika...
CO BY BYŁO, GDYBY (NIE)BYŁO...
„Jeżeli ktoś chce Twojego dobra, to powinieneś zacząć go pilnować“
Jan Szombara
Spis artykułów opublikowanych
w Indyku Polskim w 2006 roku
7093282
1