w numerze:
gospodarka paszowa i żywienie
Profil aminokwasowy dla rosnących świń
Tadeusz Barowicz
Wykorzystanie sprzężonego kwasu linolowego (CLA)
w mieszankach dla tuczników
Tadeusz Barowicz
dodatki paszowe
Słodziki
Małgorzata Kasprowicz
mikroklimat
Temperatura na fermie
Robert Szulc
zdrowie
Zaburzenia behawioralne świń
Janusz Ryszard Mroczek
hodowla
Wysoka mięsność tuczników
głównym celem hodowli trzody chlewnej
Stanisław Jasek
utrzymanie
Utrzymanie loch prośnych w systemie gospodarskim
Stanisław Kondracki
aspekty rynkowe
Wieprzowina w żywieniu człowieka
Jacek Nowicki, Aldona Nowicka
zoohigiena
Bioasekuracja ferm tuczu trzody chlewnej
energia
Olej roślinny w czystej postaci biopaliwem?
Wojciech Golimowski
targi
II Targi Mięso i Wędliny 2007
Anna Markowska
felieton
Kiełbasa sądowa
Jan M. Fijor
Tylko strony świata nie są za, ani przeciw
Czyli: - co z tą kontraktacją?
Jan Szombara
poza tym w numerze:
Forum Trzodowe - Ferma Świń i Drobiu 2007
HaGe Polska - fuzja producentów na rynku rolnym
Rozmaitości
NEUTROMIX - koniec brzydkich zapachów
HERB-MIX - chlewnia wolna od biegunek
LAUMA - solidne mieszanki
NOVAGRO - produkcja na najwyższym poziomie
Warunki prenumeraty
Oferta książkowa
7093168
1