Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Hodowca Drobiu numer 4/2007

15 listopada 2007
W numerze:
zdrowie
Żywienie jako czynnik ograniczający zakażenie żywności bakteriami Salmonella
Krzysztof Lipiński

Wybrane choroby wirusowe niosek
Iwona Pijarska

dodatki paszowe
Zapotrzebowanie kur na aminokwasy syntetyczne, ze szczególnym uwzględnieniem siarkowych
Alina Rachwal

fizjologia
Spoźycie jaj a zdrowie konsumenta - cholesterol
Wyniki badań klinicznych
Sylwester Świątkiewicz, Jerzy Koreleski

utrzymanie
Dobrostan w produkcji drobiarskiej
Krajowe i Unijne uregulowania prawne
Barbara Biesiada-Drzazga, Stanisław Kondracki

energia
Jak będziemy wykorzystywać energię w przyszłości
Jackie Linden

na drugi rzut oka
Prasa umiera, niech żyje internet!
Jan M. Fijor

pisklęta
Jakość piskląt do produkcji kurcząt brojlerów
Adam Mazanowski

mikroklimat
Panujemy nad temperaturą w kurniku
Zbigniew Domagalski, Jacek Podleski

wydarzenia
COBB wyróżnia najlepszych
Piotr Lisiecki

innowacje
Nie ma zdrowia bez słońca
Katarzyna Markowska

reportaż
Jaworowicz u Gizelbacha, Gizelbach w telewizji, Lisiecki skołowany
Piotr Lisiecki

Poza tym w numerze:
Rozmaitości
Kupon na ogłoszenie drobne
XVI Targi Rolno-Przemysłowe i Pomorska Wojewódzka Wystawa Zwierząt Hodowlanych
Międzynarodowe Targi Hodowli Ogrodnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich FARMA 2007
Ferma Świń i Drobiu
Warunki prenumeraty 

POWIĄZANE

Faktograf i IPI uruchamiają zasób dla dziennikarzy, opracowany po 18 miesiącach ...

Praca dla opiekunek w Niemczech to nie tylko źródło dochodu, ale także możliwość...

Każda firma z sektora rolniczego wie, jak trudno jest walczyć o uwagę klientów, ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę