Dr Joanna Gajda-Wyrębek - Wybrane aspekty stosowania dozwolonych substancji dodatkowych do produktów mięsnych w świetle nowego rozporządzenia Ministra Zdrowia
Instytut Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego - Wyniki Konkursu „Jesień 2007”
Dr inż. Elżbieta Hać-Szymańczuk, dr inż. Małgorzata Ziarno - PathogenCombat – unijny projekt do nowoczesnej walki z patogenami występującymi w żywności
Doc. dr hab. Krzysztof Kwiatek - Rola kontroli urzędowej pasz w zapewnieniu bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego
Dr Janusz Bogdan - Enzymy paszowe
Doc. dr hab. Krzysztof Kwiatek, mgr inż. Tomasz Grenda - Znaczenie epidemiologiczne wybranych gatunków drobnoustrojów z rodzaju Clostridium
Dr Joanna Zarzyńska - Przegląd technik umożliwiających identyfikację gatunkową mleka w produktach spożywczych
Dr inż. Małgorzata Ziarno, mgr inż. Dorota Zaręba - Nie taki twaróg straszny jak go opisują
Lek. wet. Beata Wysok, prof. dr hab. Jan Uradziński - Ryby – zagrożenia i korzyści wynikające z ich spożywania
Prof. dr hab. Mieczysław Dłużewski - Koloidowe srebro – własności antyseptyczne
Dr inż. Edyta Siemińska - Feromony w walce ze szkodnikami magazynowymi
Prof. dr hab. Stanisław Ignatowicz - Zapobieganie występowaniu omacnicy spichrzanki i mklików w sklepach
Dr Joanna Komorowska-Kulik, prof. dr hab. Stanisław Ignatowicz - Pułapki na muchy i inne owady latające
Dr n. wet. Joanna Zarzyńska, dr inż. Paweł Zarzyński - Grzyby uprawne – boczniak ostrygowaty