Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Higiena numer 3-4/2007

24 grudnia 2007
W numerze:

  • Dr Joanna Gajda-Wyrębek - Wybrane aspekty stosowania dozwolonych  substancji dodatkowych do produktów mięsnych w świetle nowego  rozporządzenia Ministra Zdrowia
  • Instytut Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego - Wyniki Konkursu „Jesień 2007”
  • Dr inż. Elżbieta Hać-Szymańczuk, dr inż. Małgorzata Ziarno - PathogenCombat – unijny projekt do nowoczesnej walki  z patogenami występującymi w żywności
  • Doc. dr hab. Krzysztof Kwiatek - Rola kontroli urzędowej pasz w zapewnieniu bezpieczeństwa żywności  pochodzenia zwierzęcego
  • Dr Janusz Bogdan    - Enzymy paszowe
  • Doc. dr hab. Krzysztof Kwiatek, mgr inż. Tomasz Grenda - Znaczenie epidemiologiczne wybranych gatunków drobnoustrojów z rodzaju Clostridium   
  • Dr Joanna Zarzyńska  - Przegląd technik umożliwiających identyfikację gatunkową mleka w produktach spożywczych   
  • Dr inż. Małgorzata Ziarno, mgr inż. Dorota Zaręba  - Nie taki twaróg straszny jak go opisują
  • Lek. wet. Beata Wysok, prof. dr hab. Jan Uradziński  - Ryby – zagrożenia i korzyści wynikające z ich spożywania
  • Prof. dr hab. Mieczysław Dłużewski - Koloidowe srebro – własności antyseptyczne
  • Dr  inż. Edyta Siemińska - Feromony w walce ze szkodnikami magazynowymi
  • Prof. dr hab. Stanisław Ignatowicz - Zapobieganie występowaniu omacnicy spichrzanki i mklików w sklepach
  • Dr Joanna Komorowska-Kulik, prof. dr hab. Stanisław Ignatowicz  - Pułapki na muchy i inne owady latające
  • Dr n. wet. Joanna Zarzyńska, dr inż. Paweł Zarzyński    - Grzyby uprawne – boczniak ostrygowaty

POWIĄZANE

Faktograf i IPI uruchamiają zasób dla dziennikarzy, opracowany po 18 miesiącach ...

Praca dla opiekunek w Niemczech to nie tylko źródło dochodu, ale także możliwość...

Każda firma z sektora rolniczego wie, jak trudno jest walczyć o uwagę klientów, ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę