Spis treści Dr MAŁGORZATA SZCZAWIŃSKA, prof. dr hab. JACEK SZCZAWIŃSKI
Znak jakościowy „Jakość Tradycja” – nowa inicjatywa Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego Dr ANETA CEGIEŁKA
Elektroniczny nos jako narzędzie oceny jakości mięsa i jego przetworów Lek.wet. BEATA WYSOK, prof. dr hab. JAN URADZIŃSKI
Dioksyny w żywności a zdrowie człowieka Dr MARCIN WEINER
Klasyfikacja patogennych szczepów Escherichia coli Dr JOANNA ZARZYŃSKA
Molekularne podstawy jakości mięsa – zastosowanie genomiki i proteomiki Mgr inż. EDYTA KOWALCZUK, dr inż. RENATA KLEBANIUK
Mastitis – jak żywić, aby zapobiegać? Prof. dr hab. STANISŁAW IGNATOWICZ
Monitorowanie szkodników w pomieszczeniach magazynowych Prof.dr hab. JAN BOCZEK
Owady jako pokarm dla ludzi i zwierząt Dr ALEKSANDRA GLINIEWICZ
Borelioza Prof. dr hab. STANISŁAW IGNATOWICZ
Urojona parazytoza Dr ALEKSANDRA GLINIEWICZ
Ektopasożyty w środowisku życia człowieka Dr wet. JOANNA ZARZYŃSKA, dr inż. PAWEŁ ZARZYŃSKI
Jadalne grzyby nadrzewne