W numerze: Dr n. wet. Piotr Kołodziej, lek.wet. Lidia Aciuszew - Weterynaryjne prawo unijne – przepisy prawa poziomego Doc. dr hab. Krzysztof Kwiatek - Wybrane aspekty prawne i systemowe zapewnienia higieny w łańcuchu żywnościowym Dr n. wet. Piotr Kołodziej, lek.wet. Lidia Aciuszew - Polska w przededniu klasyfikacji w zakresie BSE Dr Aneta Cegiełka, lek. wet. Katarzyna Jarosiewicz - Zagrożenia związane z wirusami obecnymi w żywności pochodzenia zwierzęcego Doc. dr hab. Krzysztof Kwiatek, mgr inż. Ilona Paprocka, dr Anna Weiner - Mączki rybne i materiały paszowe pochodzenia roślinnego jako źródła białka w żywieniu zwierząt Mgr Małgorzata Walczak, mgr inż. Zbigniew Sieradzki, doc. dr hab. Krzysztof Kwiatek - Aspekty uprawy roślin genetycznie modyfikowanych w 2006roku Lek. wet. Monika Przeniosło-Siwczyńska, doc. dr hab. Krzysztof Kwiatek - Metody mikrobiologiczne wykrywania substancji przeciwbakteryjnych w paszach Dr n. wet. Joanna Pławińska-Czarnak - Straty w hodowli trzody chlewnej w wyniku wystąpienia niektórych chorób zakaźnych Dr Joanna Zarzyńska - „Elektroniczny nos” – nowy system wykrywania mleka pochodzącego od krów z zapaleniem wymienia? Dr Aleksandra Gliniewicz - Polska Platforma Technologiczna Żywności, czyli duży będzie mógł więcej Lek. wet. Beata Wysok, prof. dr hab. Jan Uradziński - Chlor i jego związki – nie tylko do dezynfekcji wody Mgr inż. Ewa Mikulak - Zagrożenia zdrowotne i szkody ekonomiczne powodowane przez synantropijne gatunki ptaków
bytujących w aglomeracjach miejskich Dr n. wet. Magdalena Zaleska, dr n. wet. Krzysztof Anusz - Czy psy mogą być źródłem zakażenia wirusami grypy dla ludzi? Dr Bonifacy Gałka - Gdy skorpion przebiegnie drogę