Przedstawiciele przemysłu mięsnego z wizytą u Głównego Lekarza Weterynarii
Lek. wet. Jacek Leonkiewicz
System bezpieczeństwa żywności w Polsce i Unii Europejskiej Lek. wet. Jacek Leonkiewicz
Niebadane mięso zagrożeniem dla bezpieczeństwa zdrowia konsumentów Lek. wet. Jacek Leonkiewicz
Nowe regulacje prawa weterynaryjnego Lek. wet. Jacek Leonkiewicz
Nowe rozporządzenie - stare problemy Dr wet. Jan Z. Szymborski
Prawo weterynaryjne, sprzedaż bezpośrednia - szansa dla producentów czy legalizacja "szarej strefy"? Lek. wet. Jacek Leonkiewicz
Sprzedaż bezpośrednia mięsa i przetworóe mięsnych - wymagania Unii Europejskiej a polska rzeczywistość Dr lek. wet. Jan Szymborski
Podstawowe zasady i definicje stosowane w analizie ryzyka mikrobiologicznego w łańcuchu produkcyjnym żywności Doc. dr hab. Krzysztof Kwiatek, dr Elżbieta Wojdat
Regulacje prawne dotyczące organizmów zmodyfikowanych genetycznie w USA, UE i Polsce Lek. wet. Michał Tracz, prof. dr hab Jacek Szczawiński
Procedury wprowadzenia do obrotu żywności genetycznie zmodyfikowanej w świetle krajowych regulacji prawnych Mgr Alicja Walkiewicz, dr n. med.Lucjan Szponar
Szkodliwość gryzoni Prof. dr hab. Stanisław Ignatowicz
Problemy sanitarno-weterynaryjne w borach orientalnych Dr wet. Dariusz Jaworek, lek. wet. Marek Nowicki