Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Higiena 2(10)/2003

22 maja 2003
W numerze:

  • Aktualny stan procesów dostosowawczych w zakłądach przemysłu mięsnego w świetle integracji z UE
    Dr Piotr Kołodziej
  • Szanse polskiego przemysłu mięsnego na produkcję eksportową przed i po integracji z Unią Europejską
    Prof. dr hab. Stanisław Zięba
  • Dyrektorom Zespołu Identyfikacji i Rejestracji Zwierząt w Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa
    Wywiad z Bogdanem Twarowskim
  • Zasady i tryb obrotu żywnością w świetle przepisów UE
    R. pr. Maria Grochowska
  • Zmiany w przepisach związanych z myciem i dezynfekcją w przemyśle spożywczym
    Prof. dr hab. Jacek Szczawiński, dr Małgorzata Szczawińska
  • Przepisy Unii Europejskiej dotyczące rzeźni ze szczególnym uwzględnieniem warunków wymaganych dla zakłądów produkcyjnych na rynek krajowy.
    Lek. wet. Jacek Leonkiewicz
  • Działalność rzeźni i przetwórni o małych zdolnościach produkcyjnych oraz chłodni składowych przed i po integracji z UE
    Dr Wojciech Okieńczyc
  • Wykrywanie obecności przetworzonego białka zwierzęcego w środkach żywienia w Polsce w ramach nadzoru weterynaryjnego
    doc. dr hab. Krzysztof Kwiatek
  • Efektywność mikroflory probiotycznej jako dodatku żywieniowego
    Lek. wet. Elżbieta Wojdat, doc. dr hab. Krzysztof Kwiatek
  • Szczur - czy rzeczywiście największy wróg człowieka?
    Dr wet. Jan Z. Szymborski
  • Inspekcja weterynaryjna a system bezpieczeństwa żywności
    Lek. wet. Jacek Leonkiewicz


    Adres Redakcji:
    ul. Janowskiego 6
    02-784 Warszawa
    e-mail: wiesjutra@poczta.onet.pl

  • POWIĄZANE

    Faktograf i IPI uruchamiają zasób dla dziennikarzy, opracowany po 18 miesiącach ...

    Praca dla opiekunek w Niemczech to nie tylko źródło dochodu, ale także możliwość...

    Każda firma z sektora rolniczego wie, jak trudno jest walczyć o uwagę klientów, ...


    Komentarze

    Bądź na bieżąco

    Zapisz się do newslettera

    Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

    Najpopularniejsze tematy

    gospodarkapracaprzetargi
    Nowy PPR (stopka)
    Jestesmy w spolecznosciach:
    Zgłoś uwagę