Aktualny stan procesów dostosowawczych w zakłądach przemysłu mięsnego w świetle integracji z UE
Dr Piotr Kołodziej
Szanse polskiego przemysłu mięsnego na produkcję eksportową przed i po integracji z Unią Europejską
Prof. dr hab. Stanisław Zięba
Dyrektorom Zespołu Identyfikacji i Rejestracji Zwierząt w Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa
Wywiad z Bogdanem Twarowskim
Zasady i tryb obrotu żywnością w świetle przepisów UE
R. pr. Maria Grochowska
Zmiany w przepisach związanych z myciem i dezynfekcją w przemyśle spożywczym
Prof. dr hab. Jacek Szczawiński, dr Małgorzata Szczawińska
Przepisy Unii Europejskiej dotyczące rzeźni ze szczególnym uwzględnieniem warunków wymaganych dla zakłądów produkcyjnych na rynek krajowy.
Lek. wet. Jacek Leonkiewicz
Działalność rzeźni i przetwórni o małych zdolnościach produkcyjnych oraz chłodni składowych przed i po integracji z UE
Dr Wojciech Okieńczyc
Wykrywanie obecności przetworzonego białka zwierzęcego w środkach żywienia w Polsce w ramach nadzoru weterynaryjnego
doc. dr hab. Krzysztof Kwiatek
Efektywność mikroflory probiotycznej jako dodatku żywieniowego
Lek. wet. Elżbieta Wojdat, doc. dr hab. Krzysztof Kwiatek
Szczur - czy rzeczywiście największy wróg człowieka?
Dr wet. Jan Z. Szymborski
Inspekcja weterynaryjna a system bezpieczeństwa żywności
Lek. wet. Jacek Leonkiewicz