Bezpieczeństwo zdrowotne a urzędowa kontola żywności w Unii Europejskiej
Prof. dr hab. Stanisław Zięba
Kontrola wewnętrzna we wszystkich ogniwach produkcji jako niezbędny element zapewnienia bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego
Doc dr hab. Krzysztof Kwiatek
Oferta labolatorium badawczego Eurocontro
Dr Ryszard Dymny
Aktualne zagadnienia bezpieczeństwa żywności związane ze stosowaniem przetworzonego białka zwierzęcego w żywieniu zwierząt rzeźnych
Doc. dr hab. Krzysztof Kwiatek, dr lek. wet. Monika Przeniosło, dr lek. wet. Elżbieta Wojda, dr Anna Weiner
Aktualne problemy dezynfekcji w budynkach dla zwierząt
Dr n. med Marek Lipiec
Uwagi do obowiązywanych przepisów dotyczących oceny sanitarno-weterynaryjnej mięsa
Prof. dr hab. Jan Tropiło, dr Leszek Kiszczak
Roślinne bioaktywne związki - drugi złoty wiek w dietetyce człowieka i zwierząt
Prof. dr hab. Gustaw Kulasek, dr Jacek Wilczak
Aspekty higieniczno-weterynaryjne powodzi
Dr Dariusz Jaworek, lek wet. Marek Nowicki
Problemy dezynsekcji, dezynfekcji i deratyzacji w łańcuchu żywnościowym od zwierzęcia do konsumenta w świetle integracji z UE
Prof. dr hab. d. h.c. Eligiusz Rokicki, dr wet. Tadeusz Kolbuszewski
Monitoring szkodników w zakładzie przemysłu spożywczego
Prof. dr hab. Stanisław Ignatowicz