Zasady GMP w produkcji środków żywienia zwierząt jako element bezpieczeństwa żywności Doc. dr hab. Krzysztof Kwiatek, mgr inż. Zbigniew Sieradzki, lek. wet. Monika Przeniosło, mgr Rafał Zasadny
Aktualne aspekty sanitarno - higieniczne i prawne stosowania fosforanów w żywieniu zwierząt Lek. wet. Monika Przeniosło, lek. wet. Anna Weiner, doc. dr hab. Krzysztof Kwiatek
Procedura postępowania w ocenie ryzyka mikrobiologicznego w łańcuchu produkcyjnym żywności Lek. wet. Elżbieta Wojdat, doc. dr hab. Krzysztof Kwiatek
Monitoring jakości wody przeznaczonej do spożycia Dr ogna Wichrowska, dr Agnieszka Stankiewicz
Organizmy modyfikowane genetycznie - przegląd wybranych problemów Dr Janusz Bogdan, lek. wet. Michał Tracz
Lampy owadobójcze i ich stosowanie w przemyśle spożywczym Dr Aleksandra Gliniewicz, dr Monika Staniszewska
Z trawnika do altany - rubinowiec bluszczowy ( Bryobia praetiosa) Mgr inż Paweł Bichta
Preparaty dezynfekcyjne w kontroli Aspergillus w obszarze spożywczym i weterynatyjnym Mgr Monika Staniszewska, mgr Barbara Tadeusiak
Trutki pokarmowe stosowane do zwalczania mrówek faraona Monomorium pharaosis Mgr Bożena Sawicka
Szkodliwe motyle w przechowywanych produktach spożywczych. Cz. I Biologia i szkodliwość Mgr Edyta Siemińska
Pająki związane z pomieszczeniami ludzkimi Prof. dr hab. Stanisław Ignatowicz
Zastosowanie urządzeń firmy ELLAB w przemyśle spożywczym Paweł Komander, Remigiusz Buczek
Stanowisko uczestników seminaryjnego posiedzenia Komisji Rolnictwa i Rozwoju Wsi Senatu RP zorganizowanego w dniu 20 stycznia 2004r. na temat aktualnych problemów realizacji wspólnej polityki rolnej Unii Europejskiej oraz sytuacji na krajowym rynku mleka pod akcesja Polski Senator Stanisław Pieniążek
Adres redakcji:
ul. Janowskiego 6
02-784 Warszawa
tel. (0-22)643 82 60 kom. 0 607 15 34 55 e-mail:wiesjutra@poczta.onet.pl