A_BIO_AGRO_950

Pozostałości pestycydów w żywności: jak to wygląda w UE?

1 lipca 2019
Pozostałości pestycydów w żywności: jak to wygląda w UE?

Dostępna jest najnowsza edycja rocznego raportu UE na temat pozostałości pestycydów w żywności. Stwierdzono, że prawie 96% próbek żywności mieści się w granicach dozwolonych prawem poziomów.

EFSA przeanalizowała wyniki około 88 000 próbek pobranych z 28 państw członkowskich UE oraz Islandii i Norwegii. Z przeprowadzonych badań wynika, że w Polsce tylko 3,3% próbek przekroczyło dozwolone poziomy.

Wizualizacja danych EFSA >>>

 

krir.pl


POWIĄZANE

Rosnące zainteresowanie konsumentów produktami bio oraz potrzeba zrównoważonego ...

Polscy sadownicy i konsumenci pod presją kolejnych podwyżek. Apel KUPS do posłów...

Współczesny rynek suplementów diety rozwija się w błyskawicznym tempie. Konsumen...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę