Czy serek topiony może być produktem na grilla? Okazuje się, że tak, ale pod warunkiem najwyższej jakości, która umożliwi jego zapiekanie w wysokiej temperaturze - mówi Aneta Będkowska Marketing Manager w Sertop Sp. z o.o.
– Dzięki dodatkom serka topionego można wzbogacić smak najpopularniejszych warzyw takich jak: szparagi, ugotowana marchewka, brokuły czy ziemniaki lub wykorzystać go przed grillem do przyrządzenia serowych sosów, uzyskując tym samym pełen witamin i smaku posiłek.
Jaka forma produktu jest najwygodniejsza w użyciu? Z pewnością plastry serka topionego, dedykowane także do grillowania ze względu na sposób pakowania, umożliwiający ekonomiczne wykorzystanie produktu i brak konieczności posiadania przy sobie noża do krojenia. Przy większej ilości gości, idealnie sprawdzają się 100g kostki serka topionego, które można zapiekać w całości (po wyjęciu z opakowania i zastosowaniu tradycyjnej panierki z bułki tartej lub panco).
Biuro prasowe Sertop