A_BIO_AGRO_950

Płynne produkty z jaj podbiją serca konsumentów?

29 lipca 2019
Płynne produkty z jaj podbiją serca konsumentów?

Coraz częściej pojawiają się raporty, których autorzy próbują przewidzieć zmiany trendów konsumenckich.  Ostatnio coraz większą popularność zyskuje idea, że wkrótce rozpocznie się boom na kupno płynnych  produktów jajecznych w miejsce jaj w skorupkach.

Podstawą nowej mody ma być bezpieczeństwo. Płynne  produkty jajeczne, będące po pasteryzacji, będą gwarantowały brak tradycyjnie wiązanych z jajami w  skorupkach czynników zakaźnych jak choćby bakterie salmonelli.

Drugim powodem tego, że  konsumenci  polubią płynne produkty jajeczne ma być wygoda transportu i przechowywania (oraz brak obaw o zbicie  skorupki i miejsce w lodówce). Nie bez znaczenia dla konsumentów ma być także łatwość dozowania i  precyzyjnego dodawania do przygotowywanych dań.

Dla najmłodszych pokoleń istotną rolę ma odgrywać  także to, że większość płynnych produktów jajecznych jest sprzedawana albo jako płynne żółtka, albo jako  płynne białka (co pozwala uniknąć mozolnej procedury rozdziału tych składników).

 

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz


POWIĄZANE

W dniach 2–4 grudnia 2025 roku w Ptak Warsaw Expo odbędą się Międzynarodowe Targ...

Wygląda na to, że Bruksela na razie spanikowała i Parlament Europejski wycofuje ...

Zarząd Tarczyński S.A. podjął decyzję o odstąpieniu od przeprowadzenia oferty pu...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę