Po sukcesie, jaki odniosła wprowadzona w 2018 roku Łomża 0,0% - marka zdecydowała się na kolejny wariant całkowicie pozbawiony alkoholu. Łomża Pszeniczne 0,0% jest piwem bezalkoholowym, pełnosłodowym, górnej fermentacji. Doskonale orzeźwia i gasi pragnienie, a do tego można się nim cieszyć bez żadnych ograniczeń.
Do jego chmielenia wykorzystywane są wyłącznie polskie chmiele – Marynka i Lubelski. Tak jak Łomża 0,0%, również Łomża Pszeniczne 0,0% poddawana jest dealkoholizacji już po zakończonym procesie fermentacji i dojrzewania piwa. Dzięki temu zawiera dokładnie 0,0% alkoholu, ale zachowuje swój pełny, pszeniczny smak.
Drugą nowością wprowadzoną w 2019 roku jest Łomża Ciemne, czyli piwo dolnej fermentacji typu Schwarzbier o zawartości alkoholu 4,5%. Powstaje przy użyciu aż czterech szlachetnych słodów i polskiego chmielu z dodatkiem naturalnego miodu. To dlatego Łomża Ciemne ma wyraźną, ale nie dominującą goryczkę, palony posmak kawy i karmelu oraz długo utrzymującą się kremową pianę. Jest świetnym wyborem dla poszukujących pełnych i niebanalnych smaków.
Newseria Lifestyle