Wprowadzenie do diety większej ilości warzyw, owoców i produktów opartych na składnikach pochodzenia roślinnego to jedno z najważniejszych i uniwersalnych zaleceń dotyczących zdrowego odżywiania. Wiele osób świadomie i z przekonaniem rezygnuje z mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego, zasilając coraz liczniejsze szeregi wegan, wegetarian i fleksitarian. Są też tacy, którym trudno zrezygnować z ulubionych dań czy dodatków zawierających mięso. W coraz szerszym asortymencie produktów roślinnych znaleźć można jednak wiele ciekawych, oryginalnych smaków, które przypadną do gustu również tym, którzy poszukują sposobów na urozmaicenie codziennej diety.
Taką propozycją są nowe smalce wegańskie Lovege firmy Sante. Te smakowite pasty roślinne są wytwarzane z wyselekcjonowanych składników na bazie białej fasoli, z dodatkiem naturalnych przypraw. Smalce wegańskie Lovege są bezglutenowe, w 100% roślinne. Mają idealną konsystencję i łatwo się rozsmarowują. Zawierają błonnik, który pełni istotną rolę w prawidłowym przebiegu metabolizmu.
Smalce wegańskie Lovege dostępne są w dwóch wersjach smakowych:
Doskonale smakują z każdym rodzajem pieczywa czy waflami ryżowymi. Można je też wykorzystywać do tortilli, wytrawnych gofrów bądź jako składnik farszu do naleśników.
Newseria Lifestyle