Spółdzielnia Mleczarska Mlekpol wprowadza na rynek swoje najpopularniejsze sery w wygodnych i praktycznych porcjach.
Mleko i jego przetwory stanowią grupę podstawowych artykułów spożywczych, a ser żółty jest obecny w każdym polskim domu. Wiele możliwości zastosowania sera w codziennym gotowaniu sprawia, że poszukujemy różnych jego rodzajów i form – gotowych plastrów na kanapki, tartego do pizzy, czy po prostu porcji w kawałku. Gouda, Królewski z Kolna, Złoty Mazur, Sejdamer, to sery Mlekpolu cieszące się dużą popularnością konsumentów. Cenione są za jakość i smak, a ich produkcja poparta jest wieloletnią lokalną tradycją. Nowoczesna technologia wytwarzania i pakowania daje gwarancję świeżości oraz czystego i naturalnego składu sera.
Gouda, Królewski z Kolna i Złoty Mazur mogą poszczycić się znakiem „Jakość Tradycja”, który przyznawany jest produktom żywnościowym wysokiej jakości z uwzględnieniem produktów tradycyjnych.
Mając na względzie zmieniające się potrzeby konsumentów, Mlekpol proponuje swoje najpopularniejsze sery w praktycznych i wygodnych do przechowywania opakowaniach: gouda 400 i 700 g, Królewski z Kolna 400 g, Złoty Mazur 700 g oraz Sejdamer i Bydgoski po 400 g.
Biuro prasowe SM Mlekpol