OPOLAGRA_2025

Notowania cen z Praskiej Giełdy Spożywczej z dnia 17.06.2020 r.

18 czerwca 2020
Notowania cen  z Praskiej Giełdy Spożywczej z  dnia 17.06.2020 r.
Nazwa produktu Cena brutto
10.06.2020 17.06.2020
WARZYWA


bakłażan [kg] 7,00 6,00


bób [kg] 20,00 14,00
    brokuły [szt.] 6,00 7,00
    buraki [kg] 1,00 1,00
    cebula [kg] 1,70 1,70
    chrzan [kg] 5,00 6,00
    cukinia [kg] 5,00 5,00
    czosnek [szt.] 1,50 1,50
    fasola [kg] 18,00 15,00
    kalafior [szt.] 6,00 2,50
    kalarepa [szt.] 2,00 2,00
    kapusta pekińska [kg] 2,60 2,00
    kapusta [główka] 2,50 2,50
    kapusta kiszona [kg] 4,00 3,60
    koperek [pęczek] 1,60 1,40
    marchew [kg] 1,80 1,60
    melon [szt.] 8,00 7,00
    ogórek [kg] 4,00 1,00
    pieczarka [kg] 5,00 4,00
    pietruszka [kg] 3,00 2,60
    papryka czerwona [kg] 9,00 8,00
    pomidor [kg] 3,30 3,00
    por [szt.] 6,00 2,60
    rukola [0,125 kg] 3,50 3,50
    rzepa biała [kg] 3,00 2,50
    rzodkiewka [pęczek] 1,50 1,00
    sałata masłowa [szt.] 2,50 2,50
    sałata lodowa [szt.] 3,00 3,00
    seler [kg] 2,60 2,60
    seler naciowy [szt.] 4,00 4,00
    szczypiorek [szt.] 1,20 1,00
    szparagi [0,5 kg] 8,00 7,00
    szpinak [0,125 kg] 3,50 3,50
    włoszczyzna [szt.] 4,00 4,00
    ziemniaki młode [kg] 2,10 1,00
    ziemniaki stare [kg] 1,60 0,80
OWOCE IMPORTOWANE
    ananas [szt.] 8,00 7,00
    arbuz [kg] 2,50 2,50
    avocado [szt.] 5,00 6,00
    banany [kg] 4,60 4,00
    borówki [kg] 18,00 20,00
    brzoskwinie [kg] 7,50 7,00
    cytryny [kg] 7,00 7,00
    granaty [kg] 5,00 5,00


gruszki [kg] 7,50 7,50
    kiwi [szt.] 1,20 1,40
    limonki [kg] 15,00 20,00
    mango [szt.] 7,00 5,00
    morele [kg] 10,00 11,00
    nektarynki [kg] 9,00 7,00
    pomarańcze [kg] 6,50 6,00
    mandarynki [kg] 10,00 7,00
    winogrona białe [kg] 18,00 18,00
    grapefruit [kg] 6,50 6,00
OWOCE KRAJOWE


czereśnie [kg] 16,00 10,00


jabłka [kg] 5,00 6,00


truskawki [kg] 5,00 5,00
MIĘSO WIEPRZOWE
    boczek b/k [kg] 14,90 13,60
    golonka wieprzowa z/k [kg] 8,00 8,00
    karkówka b/k [kg] 15,50 14,50
    łopatka b/k [kg] 12,00 11,90
    nogi wieprzowe [kg] 4,80 4,50
    polędwiczki [kg] 19,90 19,90
    watróbka [kg] 4,80 4,50
    schab z/k [kg] 10,90 12,50
    schab b/k [kg] 13,50 13,80
    słonina [kg] 6,00 6,00
    szynka b/k [kg] 13,50 13,50
    żeberka paski [kg] 18,50 18,50
MIĘSO WOŁOWE
    szponder [kg] 16,80 16,80
    antrykot b/k [kg] 29,90 28,80
    łata [kg] 17,90 17,90
    pręga [kg] 18,80 18,80
    udziec [kg] 23,50 23,50
    rostbef b/k [kg] 30,50 30,00
DRÓB
    kurczak cały [kg] 5,76 6,65
    ćwiartka z kurczaka [kg] 4,29 5,09
    noga z kurczaka [kg] 5,41 6,04
    skrzydła z kurczaka [kg] 5,55 6,14
    filet z kurczaka [kg] 11,54 14,27
    watróbka z kurczaka [kg] 3,15 3,15
    filet z indyka [kg] 13,59 13,59
    udziec z indyka [kg] 6,70 6,70
    skrzydła z indyka [kg] 5,45 5,45

    Actimel [4x100 g] 5,97 5,97
    jajka [10 szt] 4,50 3,66
    kefir [350 g] 2,09 2,09
    maślanka [l] 2,47 2,47
    margaryna [250 g] 1,88 1,35
    jogurt naturalny [370 g] 2,72 2,72
    serek wiejski [200 g] 1,88 1,88
    masło extra [200 g] 3,10 3,87
    masło roślinne kubek [250 g] 1,98 1,88
    mleko w kartonie 2% [l] 2,26 2,68
    mleko w kartonie 3,2% [l] 2,36 2,68
    ser biały chudy [kg] 11,85 11,85
    ser biały półtłusty [kg] 12,06 12,06
    ser biały tłusty [kg] 12,38 12,38
    ser żółty Gouda [kg] 15,74 15,74
    śmietana 12% [0,2 l] 1,77 1,77
    śmietana 18% [0,2 l] 1,52 1,73
    śmietana kremówka 30% [0,2 l] 2,58 2,68
WĘDLINY
    baleron gotowany [kg] 19,90 19,90
    kiełbasa podwawelska[kg] 10,90 10,90
    kiełbasa zwyczajna [kg] 9,80 9,80
    kabanosy wieprzowe [kg] 24,90 26,80
    polędwica sopocka [kg] 20,30 20,30
    szynka gotowana [kg] 22,80 22,80
INNE
    mąka szymanowska [kg] 2,57 2,40
    mąka poznańska [kg] 2,05 2,05
    cukier [kg] 2,37 2,32
    olej kujawski [l] 6,18 5,67
    smalec [0,2 kg] 1,25 1,49

 

Marek Połomski, Praska Giełda Spożywcza


POWIĄZANE

Rosnące ceny energii i konieczność adaptacji do zmieniających się realiów energe...

W trudnym terenie leśnym, gdzie stabilność, siła uciągu i niezawodność są kluczo...

Sztuczna inteligencja powinna zawsze pozostawać pod kontrolą ludzi. Należy uczyn...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę