Podczas pierwszego dnia Międzynarodowych Targów Wyrobów Spożywczych Polagra Food 2018 Prezes Zarządu Grupy Mlekovita Dariusz Sapiński odebrał najwięcej wyróżnień. Wśród 18 nagród znalazło się aż 8 Złotych Medali, statuetka Acanthus Aureus za stoisko najbardziej sprzyjające realizacji strategii marketingowej, 9 znaków Poznaj Dobrą Żywność oraz Statuetka „Honorowego Hipolita”.
Mlekovita od lat bierze udział w największej w kraju branżowej imprezie wystawienniczej Polagra Food organizowanej w ramach Międzynarodowych Targów Poznańskich, których tradycja sięga blisko 100 lat wstecz. Udział w targach to jeden z nieodłącznych elementów strategii marketingowej, wspomagający profesjonalny wizerunek marki Mlekovita. Wydarzenie to jest też doskonałą okazją do bezpośrednich spotkań z obecnymi i potencjalnymi partnerami handlowymi i biznesowymi.
Podczas tegorocznej 34. edycji Międzynarodowych Targów Wyrobów Spożywczych Polagra Food Mlekovita została aż 18-krotnym laureatem nagród przyznawanych zarówno przez organizatorów targów, jak również inne organizacje i instytucje uczestniczące w targach. W tym roku Prezes Zarządu Grupy Mlekovita Dariusz Sapiński odebrał aż 8 statuetek prestiżowej i cenionej na polskim rynku nagrody o ponad 30-letniej tradycji – Złotego Medalu. O tę wyjątkową na polskim rynku nagrodę, przyznawaną produktom innowacyjnym, o najwyższej jakości, przygotowanym z myślą o potrzebach konsumentów, nawet tych najbardziej wymagających, co roku rywalizuje niemal 500 produktów. W tym roku Sąd Konkursowy, pod przewodnictwem prof. dr hab. inż. Henryka Jelenia, przyznał to zaszczytne wyróżnienie 11 produktom – tym cenniejsze są to nagrody dla Mlekovity, która otrzymała aż 8 Złotych Medali.
Uznanie ekspertów zyskały:
- koncentrat białek serwatkowych WPC 80 Herkules 700 g,
- mleko w proszku odtłuszczone Mega Herkules bez laktozy 500 g,
- jogurt Polski naturalny bez laktozy 350 g,
- śmietana Polska bez laktozy 18% tłuszczu 200 g,
- ser pleśniowy La Polle Bleu 150 g,
- ser pleśniowy La Polle Brie bez GMO 125 g,
- ser Polski z dziurami w plastrach 150 g,
- mleko Wypasione 2% tłuszczu 1 l w butelce z rączką.
Złote Medale potwierdzają renomę i siłę marki oraz doskonałą jakość wyrobów, które zyskały uznanie jako najbardziej nowoczesne, innowacyjne i wytwarzane w oparciu o najwyższej klasy technologię – i to już od momentu wprowadzenia na rynek: aż 5 nagrodzonych produktów to nowości roku 2018.
Już po raz szósty wybrane przez grono eksperckie produkty biorą także udział w konkursie Złoty Medal – Wybór Konsumentów. Swoje głosy mogą w nim oddawać przedstawiciele branży i konsumenci. Głosowanie prowadzone jest podczas targów w specjalnie stworzonej Strefie Mistrzów oraz trwa na stronie www.zlotymedal.mtp.pl do 10.06.2018 r.
Poza Złotymi Medalami Mlekovita odebrała również Statuetkę Złotego Akanta (Acanthus Aureus), którą nagradzane są stoiska najlepiej zaprojektowane i przygotowane do realizacji strategii marketingowej firmy podczas targów Polagra Food.
Poznańskie targi są również coroczną areną dla Gali Programu Poznaj Dobrą Żywność, organizowanej przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Podczas tegorocznej Mlekovita otrzymała znaki „PDŻ” dla 9 swoich produktów i grup produktowych:
- masła Polskiego ekstra 200 g;
- masła klarowanego 250 g i 500 g;
- Wypasionego mleka czekoladowe UHT 200 ml;
- mleka Polskiego 2%;
- mleka Polskiego 3,2%,
- sera twarogowego ziarnistego (Oddział w Trzebownisku),
- sera twarogowego chudego (Oddział w Trzebownisku),
- sera twarogowego półtłustego (Oddział w Trzebownisku),
- sera twarogowego tłustego (Oddział w Trzebownisku).
Dzień otwarcia targów Polagra Food był też okazją do uhonorowania Prezesa Zarządu Grupy Mlekovita Dariusza Sapińskiego tytułem „Lidera Pracy Organicznej” oraz statuetką „Honorowego Hipolita”, przyznanymi przez Towarzystwo im. Hipolita Cegielskiego w Poznaniu. To prestiżowe wyróżnienie przyznawane jest od 2002 roku. Otrzymują je najlepsi liderzy czołowych branż i dziedzin polskiego życia gospodarczego, kulturalnego, naukowego, samorządowego i wielu innych. Prezes Dariusz Sapiński został nim uhonorowany za krzewienie idei pracy organicznej.
Forum Mleczarskie / Mlekovita